DASO

2022.12.13. 12:30

Segélycsomagokat osztanak ki a rászorulóknak Nagyváradon

A Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság (DASO) felhívja a figyelmet arra, hogy december 14-30. között osztja ki a segélyeket a rászorulóknak a POAD operatív segélyprogram keretében. Az élelmiszercsomagokat Nagyváradon a Vámház (Evreilor Deportați, volt Sucevei) utca 32-34. szám alatti lerakatából osztják ki. Tudni kell, hogy a segélycsomagokat csak személyesen a személyazonossági okmány felmutatása után lehet átvenni. Kiskorú jogosultak esetében a szülők vagy a gyámok vehetik át a csomagot mind a kiskorú, mind a saját személyazonossági okmányuk felmutatása után. Erre a segélyre jogosultak azok a családok és egyedülálló személyek, akik a 416/2001 és a 277/2010 számú törvények hatálya alá esnek, továbbá az ideiglenesen kritikus helyzetbe került emberek, illetve személyek, továbbá a természeti csapások károsultjai, és a nehéz anyagi körülmények között élők, például akik nyomortanyákon élnek.
A DASO felhívja a figyelmet arra, hogy elsőbbséget élveznek az említett törvények alapján jogosult személyek, a többiek csak akkor kapnak segélyt, ha az első két kategóriának kiosztott segélyek után még maradnak csomagok. Továbbá mindenki csak egy segélyre jogosult, akkor is, ha több kategóriába is beletartozik. A segélyosztás munkanapokon 8-16 óra között zajlik, a következő program szerint: december 14-21. között kapják meg a csomagokat azok, akik szociális segélyben (416/2001 számú törvény) vagy családtámogatási segélyben (277/2010 számú törvény) részesülnek. December 12-30. között kapják meg a csomagot a két fenti kategória tagjai, akik korábban nem vették át a segélyt, és azok is, akik a 84/2020 számú sürgősségi kormányrendelet értelmében kiszolgáltatott helyzetben vannak. A második segélyosztási periódus a készlet erejéig tart, a segélyeket ebben a periódusban az érkezés sorrendjében osztják ki. Az igazgatóság felhívja a figyelmet arra, hogy egy-egy csomag súlya mintegy 25 kilogramm, ezért az érintettek hozzanak magukkal strapabíró táskákat, szatyrokat, guruló bevásárlótáskát, illetve legyen, aki segít nekik a termékek elszállításában. A segélyben összesen harmincnyolc kisebb csomag lesz, többek között liszt, kukoricadara, száraztészta, olaj, cukor, rizs, konzervek, lekvár. A DASO közleményében emlékezteti az érintetteket, hogy az igazgatóság Vámház utcai lerakatához vagy annak közelébe a következő tömegközlekedési eszközökkel lehet eljutni: a T3-as, a 23-as, a 31-es, a 36-or és a 37-es buszok a Horea utcai megállóban állnak meg, míg a 10-es, a 13-as, a 15-ös, a 16-os és a 28-as buszok a Reáliskola (Spiru Haret) utcai megállóban állnak meg, továbbá a 13-as, a 14-es, a 15-ös és a 16-os buszok a Zárda (Mihai Viteazul) utcán, a zsinagóga mellett állnak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában