Tárlat

2022.12.07. 11:29

Kiállítás az Emanuil Gojdu Főgimnáziumban

Fotó: Reich Iosif

Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület által szervezett online fotótanfolyamon részt vett diákok alkotásaiból nyílt kiállítás december 5-én, hétfőn az Emanuil Gojdu Főgimnáziuban. A Természet és annak gazdagsága címet viselő tanfolyam a Summit Agro Romania támogatásával jöhetett létre, az első ünnepélyes kiállításmegnyitót májusban szervezték meg a nagyváradi várban található kiállítótérben. A Tóth István nagyváradi fotóművész által tartott tanfolyam ötletét a tavaly decemberben ünnepelt százéves román-japán diplomáciai kapcsolat okán megszervezett kiállítás adta, a tárlatot meglátogató diákokat lenyűgözte az élettel teli, színes fotók, amelyek a fotóművészet vizuális nyelvén keresztül a hagyományokról mesélnek. A hétfői kiállításmegnyitón – a diáksereg mellett – jelen volt a Summit Agro Romania képviseletében Patricia Maria Știrbu, valamint az oktatási intézmény részéről Anca Mile igazgató. Utóbbi felhívta a jelenlevő diákok figyelmét, hogy vegyenek részt az egyesület által szervezendő újabb fotótanfolyamon, amelyet az iskolával közösen valósítanak meg. Dana Pușcașiu, a tanfolyam vezetője kiemelte a résztvevő diákokkal való jó együttműködést, ugyanakkor rámutatott: az utóbbi időben a tanfolyam részt vett diákok számos sikert könyvelhettek el országos és nemzetközi versenyeken is fotóikkal
Anca Mile igazgató a kiállításmegnyitó alkalmával bejelentette: a főgimnázium fotóklubot hoz létre, amely teret ad a diákoknak kreativitásuk kifejezésére. Karácsony közeledtével a kiállításmegnyitót kántálással zárták. A főgimnáziumban megnyitott kiállítás az év végéig tekinthető meg, a kiállított alkotások ugyanakkor megtalálhatók az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület honlapján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában