Advent

2022.12.01. 19:12

Fenyőillat lengte be a Gödör rendezvényház termét

Balázs J. Attila 

Sok szülő, nagyszülő, valamint mosolygós, kreatív gyerek használta ki az Érmihályfalvi Polgármesteri Hivatal és a római katolikus egyházközség összefogása révén idén is megrendezett adventi koszorúkészítés lehetőségét. Szombat délelőtt nem sokkal 10 óra után már szinte minden hely foglalt volt az asztalok körül a Gödör rendezvényházban. A szervezők fenyőágakat, díszes szalagokat és korlátozott számban gyertyákat, valamint koszorúalapokat is biztosítottak a kis alkotóknak. Szülők, nagyszülők segédkeztek az advent egyik fontos jelképének az összeállításában, Bokor János kántor, vallástanár és néhány segítője a gyertyákat látták el fémtüskékkel, hogy stabilan álljanak a koszorúkon. Nyakó Melinda, Belényesi Katalin és Gábor Éva tanítónők a gyerekek körül sürgölődtek, hasznos tanácsokkal látva el őket a koszorúk díszítésével kapcsolatosan. Gábor Éva tanítónő, az Érmihályfalvi Önkormányzat Kulturális Bizottságának elnöke rövid köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy sokan megjelentek ezen az immár hagyományosnak mondható ünnepi készülődésen. „Szebben égnek azok a gyertyák, amelyek a gyerekek által összeállított adventi koszorúkon világítanak, és nincs kedvesebb ajándék a nagyszülőknek annál, mint amit az unokáik készítettek” – fogalmazott. 

Bogdán István plébános is üdvözölte a megjelent gyerekeket, szülőket, majd Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből idézett: „Üdvösségünk közelebb van, mint amikor hinni kezdtünk!” (Róm. 13, 11–14.) Emlékeztetett: az adventi időszak alatt nem csak külsőleg készülünk egyik legszebb ünnepünkre, hanem szívünket, lelkünket is igyekszünk ünneplőbe öltöztetni. Ezek után megáldotta az időközben elkészült adventi koszorúkat, majd a Tüzed, Uram, Jézus karácsonyi énekkel zárult az ünnepség egyházi része. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában