Biztonság

2022.12.23. 10:05

A rendőrség és a tűzoltóság is nagyobb létszámmal járőrözik karácsonykor

Forrás: ISU

Törő Enikő

Több mint 900 rendőr járőrözik és lesz jelen különböző vallási és kulturális eseményeken december 23–26. között. A közlekedési rendőrök célja az lesz, hogy kiszűrjék az ittas járművezetőket és a gyorshajtókat, ezáltal megelőzve az esetleges baleseteket. Továbbá a rendőrök arra is figyelni fognak a vonat- és buszállomásokon, hogy megelőzzék a lopásokat. Mindeközben folyamatos járőrözés fog zajlani és fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani Bihar megye minden településének forgalmas részein. 
A tűzoltók és a rohammentősök hasonló módon fokozott jelenlétet biztosítanak egyes eseményeken, és magasabb létszámú csapatok állnak majd készenlétben. Közleményükben ismételten felhívják a figyelmet a tűzmegelőzés alapszabályaira: ellenőrizzék a fényfüzéreket, fényeket; fenyőfát megfelelően rögzítsék, hogy az ne dőljön el; a fenyőfát a kályhától, egyéb fűtőtesttől, illetve függönytől, sötétítőtől megfelelő távolságra helyezzék el; csillagszórót és gyertyát ne gyújtsanak meg a fenyőfa közelében, ugyanis a fenyő könnyen kigyulladhat; figyeljenek folyamatosan gyermekeikre, figyelmeztessék őket, hogy ne játszanak a csillagszóróval, gyertyával, gyufával stb.
A hatóságok egyöntetűen arra kérnek mindenkit, hogy ittasan ne üljenek volán mögé, tartsák be az alapvető közlekedési és tűzmegelőzési szabályokat, valamint hagyják üresen azokat a parkolóhelyeket, amelyek a speciális járműveknek parkolására szolgálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában