Várakozás

2022.11.29. 10:00

Zenés adventi délutánok

Ökumenikus adventi zenés délutánt szerveztek az elmúlt vasárnap a  nagyvárad-olaszi református templomban. Az egybegyűlteket Dénes István-Lukács tiszteletes, esperes köszöntötte, majd az igeolvasás szolgálatát Csűry István püspök végezte. A gyülekezet Bécy Ernő kórusát Jakó Sándor kísérte orgonán, felcsendült: Jöjj, áldott nagy Királyunk; Szép Hajnalcsillag; Ébredj, alvó, hív a szózat; Ó, jöjj, ó, jöjj, Üdvözítő; Áldott az egek Ura. Luther Márton protestáns korállt komponált Jöjj, népek Megváltója! címmel, ennek négy feldolgozásával (zeneszerzők: J. Pachelbel, Fr. W. Zachow, W. Fr. Bach és J. S. Bach) szolgált legvégül Józsa Domokos váradszőllősi római katolikus kántor. 

A sorozat a következő vasárnap is folytatódik, december 4-én, 17 órától Mátyás Attila evangélikus-lutheránus lelkipásztor fog elmélkedni, illetve fellép majd a Bihari Református Egyházmegye lelkészkórusa, a Vox Pastoris.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában