Közlemény

2022.11.24. 08:09

Újabb bérlő lesz az áruterminálban

A romániai Inatech Packaging vállalat fog mintegy 2300 négyzetméternyi területet bérelni a nagyváradi reptér épülő árutermináljában.

BN-összeállítás

A hírt a létesítményt építő és működtető CTP vállalat jelentette be közleményében. „Az Inatech Packaging a legnagyobb csomagolási szolgáltató Romániában, amely 2300 négyzetméternyi helyet fog bérelni raktárai és irodái számára” – fogalmaznak. Cristian Bădescu, az Inatech cég alapítója bejelentette, hogy Nagyváradon 150 ezer eurót szándékozik befektetni. Mint fogalmazott: „Nagyváradról az ország nyugati részét fedjük le, és az utóbbi időben Magyarországon és Ausztriában is szereztünk ügyfeleket. Maximum 48 órán belül szállítunk az ország bármely pontjára a különböző iparágak szereplői számára: autóipari alkatrészgyártóknak, elektronikai alkatrészgyártóknak, bútorgyártóknak, de az e-kereskedelem területét is lefedjük.” Az Inatech forgalma 2022-ben már meghaladta a 6,5 millió eurót, ötven alkalmazottja van és évente körülbelül 200 ezer tonna árut szállít ki, írja közleményében a CTP Románia, mely cég októberben jelentette be azt, hogy a nagyváradi reptér mellett épülő ipari parkban az első bérlő a Cargus vállalat lesz, mely 3400 négyzetméternyi területet bérel ott.

A nagyváradi repülőtér közelében, a Bihar Megyei Tanács tulajdonában lévő földterületen, 32 millió euróból épül az áruterminál, ahol egyszerre négy C kategóriájú, az Airbus 320-as vagy a Boeing 737-es családba tartozó repülőgépet is lehet majd fogadni, valamint szükség esetén magasabb kategóriájú repülőgépeket is. A 14,4 hektáros ipari parkból maga az áruterminál 67.776 négyzetmétert fog elfoglalni, amely három különálló épületből és az ezekhez tartozó reptéri infrastruktúrából fog állni. A létesítményt a CTPark építi meg 32 millió euróból, és ez lesz Romániában az első reptéri áruterminál, amit épít és működtet. „Nagyvárad fejlődése szempontjából fontos pillanatnak vagyunk tanúi, mind gazdasági, mind pedig a fejlesztés alatt álló infrastruktúra szempontjából, amely a várost logisztikai csomóponttá teszi. Az áruterminál projektje jelentős beruházás” – mondta a munkálatok megkezdésekor, idén áprilisban Răzvan Horga, a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér igazgatója. A CTP tulajdonában van Nagyváradon a Borsi úti ipari parkban a CTP Oradea North telephely és a nagyszalontai CTPark is. Az utóbbi években a CTP konszolidálta helyzetét az ország nyugati részén, hiszen ipari parkjai vannak Temesváron, Aradon, Borosjenőben és Karánsebesen is, de az országban további tizenegy helyszínen van jelen. A CTP Európa legnagyobb logisztikai és ipari infrastruktúrakezelő vállalata, mely 9,9 négyzetméternyi területet birtokol és kezel tíz európai országban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában