Nyomok

2022.11.28. 18:12

Medvenyomokat találtak a hegyimentők

Erdon-összeállítás

Medvetalpnyomokra bukkantak az elmúlt hétvégén a hegyekben járőröző mentőegységek – közölte a Bihar Megyei Hegyimentő-szolgálat a Facebook-oldalán. A hegyimentők Biharfüreden (Stâna de Vale) a sípálya és a Promenada Generalului elnevezésű erdei út kereszteződésében bukkantak a nyomra, illetve a Pádis-fennsíkon a Bál-réten (Poiana Bălileasa).

 

A bejegyzés kommentszekciójában többen jelezték, hogy az elmúlt hetekben a Bihar-hágó környékén is láttak medvetalpnyomokat, például a Zengőkő (Piatra Grăitoare) és a Nagy Bihar-csúcs (Vârful Bihor) közötti részen, valamint a Rozsda-szakadék (Groapa Ruginoasă) és a Tatárhegy (Vârful Tătăroaia) környékén. Egy másik hozzászóló is az elmúlt hetekben látott talpnyomokat, ő a Boga-szirtnél (Pietrele Boghii). 

A hegyimentők fokozott figyelmet kérnek a túrázóktól és a kirándulóktól. Hozzáteszik azt is: vegyük figyelembe, hogy mi, emberek, csupán vendégek vagyunk a hegyekben, az állatok vannak otthon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában