Pedagógiai kör

2022.11.22. 08:37

Gazdasági tantárgyak pedagógiai körét tartották Nagyváradon

A váradi római katolikus püspöki palotában szervezték meg az elmúlt pénteken a gazdasági tantárgyak pedagógiai körét, amelyen körülbelül ötven gazdasági szakos tanár vett részt Nagyváradról. A szakmai megbeszélések után a pedagógusok megtekintették az egyházművészeti gyűjteményt is.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A rendezvény főszervezője a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum gazdasági katedrája volt. A résztvevők először meggyőződtek arról, hogy milyen lehetőségeket kínál különféle tevékenységek kifejtésére a püspöki palota alagsorában a Romániai Vállalkozásokért Egyesület (ROVE) által működtett Fix Makerspace. Majd a pedagógiai kör résztvevői felmentek a második emeleten található ülésterembe, ahol Kele Tünde közgazdaságtan tanár köszöntött mindenkit.
Házigazdaként Böcskei László megyés püspök megjegyezte: furcsának tűnhet, hogy egy püspöki palotában rendezik meg a gazdasági tantárgyak pedagógiai körét, de fontos hidakat építeni annak a valóságnak a különböző szereplői közt, melyben élünk, a fiataloknak a képzése pedig kiváltképpen prioritás kell, hogy legyen. És ha úgy vesszük, a püspöki palota nem csupán egy történelmi vagy impozáns épület, hanem arra is kell emlékeztessen bennünket, hogy a jelenben élve, a múlt értékeit felismerve, ezekre támaszkodva nekünk is fejlődnünk és tennünk kell annak érdekében, hogy a jövőnk is szép és maradandó alkotásokban gazdag legyen. Ugyanakkor pedig az egyház az idők folyamán mindig is nyitott volt az oktatás, a nevelés irányába, hangsúlyozta a főpásztor.

Fotós: Ciucur Losonczi Antonius

Simona Ardelean körfelelős tanfelügyelő a hit és az oktatás kapcsolatáról beszélt, kiemelve, hogy az értékteremtés tulajdonképpen egy keresztény küldetésnek is tekinthető. Konrád Katalin, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatója megköszönte a püspöknek, hogy mindig bizalommal fordulhatnak hozzá. A továbbiakban prezentációkat mutattak be a Szent László Líceum gazdasági szakos tanárai. Kele Tünde arról értekezett, mi a digitális eszközöknek és módszereknek a helye és szerepe a Z generáció szakmai felkészítésében. Kor Erika egy olyan új opcionális tantárgyat ismertetett (Business English – üzleti angol), melyet az idei tanévtől kezdve vezettek be a Szent László Líceumban, illetve tanítanak a 11-es és 12-es gazdasági szakos osztályokban. Albert Andrea két Erasmus+ programról beszélt: az egyik az INCLUDE: Multinacionális Tanirodai Partnerség, a másik pedig az Üzleti kompetenciák erősítése online együttműködéssel a Kárpát-medencében címet viseli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában