Helyi közélet

2022.11.28. 14:08

Angol nyelvű gazdasági projekt a PKE hallgatói számára

Erdon-összeállítás

Közös angol nyelvű projekt zajlott 2022. november 13. és 18. között a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem és a hollandiai Christian University of Applied Sciences Ede részvételével. A program koordinátorai Hámos Dalma és Czuczor Kállai Krisztina oktatók voltak a Gazdaságtudományi Tanszékről. A kirándulással és csapatépítő programokkal kezdődő International Business Carrousel: Nemzetközi Üzleti Körhinta során a hollandiai, valamint a PKE Gazdaságtudományi Tanszékének hallgatói betekintést nyertek leendő szakmájuk gyakorlati problémáiba. A gazdasági szektorban elhelyezkedni kívánó diákok aktuális kérdésfelvetésekkel foglalkoztak, melyek egyik legfontosabb tapasztalata a szakmájukban kiemelkedő emberekkel való beszélgetés, interjúztatás volt, akik a projektet és a szakmai fejlődést megcélzó törekvéseket saját meglátásukkal és gyakorlatorientált válaszaikkal tették még értékesebbé. Dr. Szabó Árpád (egyetemi adjunktus, vállalkozó), Nagy-Burian Krisztina (fiókigazgató, OTP BANK ROMANIA), Nagy Krisztián (tulajdonos és vezető, Kings Land, Picnic Bistro) és dr. Pásztai Zoltán (ügyvezető igazgató, Eco Bihor) válaszaiból, megosztott tapasztalaiból a hallgatók könyvekből nem tanulható, kézzel fogható ismeretekhez jutottak. A csapatmunkán és közös gondolkodáson alapuló hét során a hollandiai és nagyváradi diákoknak, a szakismeretek elmélyítése mellett lehetőségük volt egymás megismerésére, kapcsolatok kialakítására is.

Az immár második alkalommal megszervezett projekt zárásaként a résztvevő fiatalok beszámolóval és prezentációval készültek, mintegy összegezve az együtt töltött hét következtetéseit és megszerzett tudásanyagát.

A PKE kisebb diáklétszámokkal dolgozó, keresztény egyetemként fontosnak tartja, hogy piacképes ismeretekkel bocsássa útra a nála végzett hallgatókat. A keresztény értékrendszer mentén haladó felőoktatási intézmények hallgatóközpontú, dinamikus együttműködése eredményeként a PKE-n tanuló diákoknak több lehetőségük nyílik részt venni más, európai vagy amerikai egyetemek oktatási programjaiban. A programok, projektek során szerzett tudást a hallgatók szakmai pályájuk során a jövőben is hasznosítani tudják.

A hollandiai partnerkapcsolat is a közös értékek mentén születő szövetségek egyike, amely dr. habil. Maior Enikő rektorhelyettes kezdeményezésének köszönhetően több lehetőséget biztosított már a PKE hallgatói számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában