Előadások

2022.11.08. 14:05

A magyar tudomány ünnepe a PKE-n

ERDON-összeállítás

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem ezen a hétvégén rendezi meg A Magyar Tudomány Napja a Partiumban 2022 elnevezésű rendezvényt a magyar tudomány ünnepének keretében. Az ünnepi alkalmat november 11-én, pénteken 10 órakor nyitja meg az egyetem rektora, dr. Pálfi József az intézmény amfiteátrumában. A rektor nyitóbeszéde után köszöntőt mond majd dr. Fleisz János (elnök, Sapientia Varadiensis Alapítvány), dr. Páles Zsolt (elnök, MTA Debreceni Területi Bizottság), dr. Szendrei Ákos (Hatvani István Szakkollégium, Debreceni Egyetem), valamint dr. Sipos Gábor (alelnök, Erdélyi Múzeum Egyesület, Kolozsvár).
A plenáris tudományos előadások 10.30 órakor kezdődnek, ennek a programpontnak moderátora dr. Fogarasi József lesz. A déli kávészünet után következik a Partiumi kiadványok ismertetése, ugyanakkor a már jól ismert Staféta-átadás. Mindezt moderálja dr. Debrenti Edit. Az esemény társszervezője a kolozsvári Erdélyi Múzeum Egyesület, támogatói pedig a PADME Alapítvány, Érintő Egyesület, és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában