Beszámoló

2022.10.05. 16:57

Örökbefogadó szülők napja az állatkertben

Ezúttal is megtartották a Nagyváradi Állatkertben az örökbefogadó szülők napját: október 1-jén, szombaton 14. alkalmához érkezett a különleges rendezvény, amelyen családok együtt látogatták meg az örökbefogadott állatokat, segédkeztek az élelem előkészítésében és egyes állatok etetésben.

BN-összeállítás

A Nagyváradi Állatkert nyilvántartásában jelenleg közel 70 örökbefogadó szülő szerepel, legtöbbjük nagyváradiak, de vannak szatmárnémeti, kolozsvári, bukaresti, szebeni, lugosi személyek is, akik ekképpen támogatják az állatkertet. Azok a személyek, akik örökbe szeretnének fogadni egy állatot, évente 200 lejt kell fizessenek, jogi személyeknek ez az összeg 500 lej. Az örökbefogadó szülők egy örökbefogadási oklevelet, egy hűtőmágnest, az állatkert bejáratánál levő hirdetőtáblára kihelyezett emblémát kapnak, illetve egy évig ingyenesen látogathatják az állatkertet. Az ekképpen befolyt összeget az állatok élelmezésére, vitaminok és gyógyszerek vásárlására fordítják. Jelenleg a legtöbb örökbefogadó szülővel a szibériai tigriskölykök rendelkeznek (14), őket a szurikáták és a vízidisznó (kapibara) követi. A szombati rendezvényen az örökbefogadó szülők megtudhatták, mivel táplálkoznak az állatok, hányszor esznek egy nap és hogyan gondozzák őket. A legnagyobb népszerűségnek a nyulak, illetve egy nagyon barátságos, a simogatásokat szívesen fogadó kapibara karámja bizonyult a gyerekek körében.
Az örökbefogadó szülők napját évente két alkalommal rendezik meg, április utolsó és október első szombatján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában