Őszirózsa

2022.10.05. 20:16

Lezajlott az Őszirózsa népdalvetélkedő megyei szakasza

A Nagyváradi Művészeti Líceum biztosított otthont kedd délután a 0–VIII. osztályosok számára kiírt Őszirózsa Népdaléneklő Verseny megyei fordulójának.

A szerző felvételei

Ciucur Losonczi Antonius

A megyei megmérettetést megelőzte egy körzeti szakasz, ahonnan 26 gyermek jutott tovább Nagyvárad, Margitta és Érmihályfalva környékéről. Utóbbin olyan szaktekintélyek foglaltak helyet a zsűriasztalnál, mint Brugós Anikó, Benedek Árpád, Kiss Tünde, Béres Csilla és Fehér Arthur, akik ügyeltek arra, hogy valóban csak a legügyesebb és tehetségesebb diákok képviseljék majd Bihar megyét az október 21–22-én, Újszentesen megrendezendő országos döntőn. Odafigyeltek a fellépők tiszta kiejtésére, szép szövegmondására, népviseletére, arra, hogy mennyire autentikus népdallal készültek, illetve ez megfelel-e a korosztályuknak.

 

Az ünnepségen megjelenteket Nagy Gabriella igazgatóhelyettes köszöntötte, kiemelve, hogy méltóbb helyet nem is lehetett volna találni a rendezvény megszervezésére, hiszen a művészeti líceum falait mindennap betöltik az ének és a zene hangjai. Tankó Zita tanfelügyelő főszervezői minőségében üdvözölt mindenkit, hangsúlyozva, hogy arra törekedtek, hogy minél többen jelentkezzenek népdalokat énekelni. Rövid műsorral szolgált az iskola Mircescu Georgiana tanár által felkészített fuvolaegyüttese, Simó Fanni, Füzesi Sára, Szakács Panna és Bacsó Ágnes. Általában egy népdalt énekelt egy-egy versenyző, de személyes indíttatásból előadhatott még egyet. Érdekességképpen megemlítjük, hogy a 26 gyermek közül 25 lány volt és csupán egyetlen fiú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában