Megyei kórház

2022.10.05. 20:38

Ha nem lesz fizetésemelés, lemondás lesz

A Bihar Megyei Klinikai Kórház igazgatótanácsának tagjai lemondanak tisztségeikről, ha az év végéig nem rendeződnek a bérköveteléseik.

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István

A Bihar Megyei Klinikai Kórház igazgatótanácsának a tagjai elfogadhatatlannak tartják azt, hogy az intézmény beszerzési igazgatójának a fizetése akkora legyen, mint egy asszisztensé az intenzív osztályon. Jelenleg ugyanis ez a helyzet Nagyváradon. „Beszéltem a kollégáimmal a bizottságban, ők azt mondták, hogy december 31-ig várnak a béremelésre, és ha ez nem lehetséges, akkor lemondanak” – mondta dr. Gheorghe Carp, az intézmény menedzsere tegnap egy maratoni sajtótájékoztató keretében. „Mivel egyedül nem dolgozhatok, ezért ha ők lemondanak, velük együtt lemondok én is” – tette hozzá. Arra a kérdésünkre, hogy mekkora fizetésemelést akarnak, dr. Lucia Daina, az igazgatótanács egyik tagja elmondta, hogy nem százalékban mérik az emelés mértékét, hanem méltányos bérezést szeretnének. Kifejtette, hogy ha azt az orvosi munkát végezné, amire képesítése van, akkor sokkal nagyobb lenne a fizetése, ezért úgy ítéli meg, hogy legalább akkora bérezés illetné meg, mint egy osztályvezető főorvost. Az igazgatótanács tagjainak elégedetlenségét csak növeli az a tény, hogy a nagyváradi megyei és városi kórház egyesítésével gyakorlatilag megduplázódott a munkájuk, miközben a fizetésük ugyanazon a szinten maradt. A vagyonnyilatkozatok alapján Lucia Daina, a megyei kórház orvosigazgatója a tavaly 125.337 lej fizetést kapott, ez egy hónapra lebontva 10.444 lejt jelent, Pompilia Ciurtin pénzügyi igazgató jövedelme 53.611 lej volt, ez havi 4467 lejt tesz ki, míg Florin Rob ápolási és beszerzési igazgató tavalyi jövedelme 60.590 lej volt, ami 5049 lej havi bért jelent. Gheorghe Carp 2022 márciusában vette át a megyei kórház menedzseri tisztségét, ő két évre 1,4 millió lej jövedelmet kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában