Átadták

2022.10.05. 16:50

Elkészült az érmihályfalvi tanuszoda

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint október 5-én megtörtént az érmihályfalvi tanuszoda átvétele, az ünnepségen részt vettek Călin Gal, a megyei tanács alelnöke, Vitályos Barna, a Bihar Megyei Fenntartható Fejlesztési Ügynökség (ADD) igazgatója, Karsai Attila ideiglenes polgármester, valamint a kivitelező cég képviselői. A létesítményben egy 25×12,5 méter és 6×12.5 méter nagyságú medence van, vizesblokkok, öltözők, lelátók. A beruházás értéke bruttó 6,9 millió lej.

Mint ismeretes, a megyei tanács előző vezetése döntött még arról, hogy a Fenntartható Fejlesztési Ügynökségen keresztül (ADD) épüljenek tanuszodák több Bihar megyei vidéki városban, pontosabban Székelyhídon, Belényesben, Vaskohszikláson, Margittán, Nagyszalontán, Érmihályfalván és Diófáson. Diófás kivételével, ahová csupán egyet, mindenhová két tanmedencét terveztek a létesítményekben, 25×12,5, illetve 6×12,5 méter nagyságúakat, vizesblokkokkal, öltözőkkel, lelátókkal. A beruházások teljes költségvetése 35,7 millió lej, a kivitelező Nagyszalontát kivéve, ahol a Da Vinci Kft., valamennyi helyszínen a Costa Voc Impex cég. A medencék az úszásoktatás utáni órákban bárki által használhatók lesznek.

Hátra van még a margittai, a belényesi és vaskohsziklási tanuszodák átvétele.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában