Beruházás

2022.10.05. 16:26

A Distribuție Energie Electrică Romania Rt. nagyváradi kirendeltsége 2022-re mintegy 48 millió lejes beruházást tervezett

A nagyváradi kirendeltség 2022-re a villamosenergia-elosztó rendszer korszerűsítésére és fejlesztésére vonatkozó, 48 millió lejes beruházási tervvel rendelkezik, a 2021-ben vállaltakon felül. A főbb célok az optimális feszültségszint biztosítására, a villamos energia minőségének javítására, a meghibásodások számának és a hálózati veszteségek csökkentésére, és közvetett módon a karbantartási költségek csökkentésére irányulnak.

A Bihar megyei hálózati infrastruktúra fejlesztésének folytatása érdekében az egyik legfontosabb beruházás a föld alatti középfeszültségű vezeték megépítése a fogyasztók villamosenergia-ellátási biztonságának növelése érdekében, a nagyváradi iparterületen, az Uzinelor utcán és a Borsi úton.

A beruházás a befejezéshez közeledik és a feszültségszint javulását, a villamosenergia-elosztó hálózatok üzemeltetési és kiaknázási biztonságának növelését eredményezi ezen a területen. A projekt befejezése után az elosztó létesítmények ellenőrzése a SCADA – Supervisory Control And Data Acquisition – felügyeleti, vezérlő és adatgyűjtő rendszeren keresztül történik.

A mintegy 4 millió lej összegű beruházás a városi környezetben lévő ipari területek fejlesztését, a gazdasági szereplők támogatását, valamint az ezen létesítmények által ellátott háztartási fogyasztók paramétereinek megfelelő villamosenergia-ellátást hivatott biztosítani.

A Distribuție Energie Electrică Romania Rt. nagyváradi fióktelepének további jelentős beruházási munkái, amelyek még ez év folyamán befejeződnek Bihar megyében:

– Áramerősség-növelő munkálatok és az alacsony feszültségű hálózat korszerűsítése Szarándon;

– Áramerősség-növelő munkálatok Bihar település déli és nyugati részén;

– A biztonságos villamosenergia-ellátás fokozatának növelése Hegyközpályi térségében;

– A Tulka község területén lévő alacsony feszültségű légvezeték és az Élesd–Várfancsika közötti 20 kV-os légvezeték korszerűsítése.

A társaság középtávon a transzformátorállomások korszerűsítését, a középfeszültségű hálózatok 6 és 10 kV-ról 20 kV-ra történő áttérését, valamint az alacsony feszültségű hálózatok nagyobb fokú védelmét tervezi a villamosenergia-veszteségek csökkentése érdekében.

 

Fizetett hirdetés!

CH 17278

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában