Segítség

2022.09.29. 14:25

További támogatásra van szükség

Újabb hírek érkeztek a Bécsben kezelt, súlyos betegségben szenvedő váradi fiatalemberről, akiről pár napja olvashattak portálunkon. Kovács-Mihók Imre túl van egy fontos műtéten, az állapota stabil.

Forrás: Facebook

P. Nagy Noémi

Kovács-Mihók Imre 32 éves váradi fiatalember küzdelme hat évvel ezelőtt kezdődött, de állapota igazán súlyossá idén augusztusban vált. Pár napja megjelent cikkünkben olvashatták, hogy a fiatal férfi felgyógyulására az itteni orvosok semmi reményt nem láttak, ezért Imre kezelését Bécsben, a Wiener Privatklinik magánklinikán folytatják. A vizsgálatok és az utazás költségeit a családnak, barátoknak, kollégáknak, valamint sok-sok jóakaratú ismerősnek és ismeretlennek sikerült összegyűjteni pár nap alatt. Viszont további kezelésekre is szükség lesz, amelyek előreláthatóan hatalmas összegbe fognak kerülni. „Minden segítség jól jön, mivel úgy tűnik, hogy sokkal több pénzre lesz szükségünk, mint gondoltuk” – olvasható Imre támogatói Facebook-csoportjában. 

Friss információk

A friss információk szerint a Wiener Privatklinik hétfői vizsgálata kimutatta, hogy az Imrénél kialakult szeptikus állapotot még az onkológiai kezelés megkezdése előtt orvosolni kell. A fiatalembert ezért kedden átszállították a bécsi Hietzingi kórház belgyógyászati osztályára. Mivel a helyzet kritikus volt, egy hat orvosból álló csapat megműtötte. A több mint négy órás beavatkozás után sikerült stabilizálni az állapotát. Jelenleg mesterséges kómába helyezték, hogy felgyorsítsák a gyógyulási folyamatot. Imre antibiotikumokat kap, amelyekre jól reagál. Az eddigi információk szerint a felépülése két-három hétig is eltarthat. Amint megerősítik, hogy a szepszis veszélye megszűnt, Imrét visszaszállítják a Wiener Privatklinkbe, hogy megkezdődhessen az onkológiai kezelés. Az eddig összegyűlt támogatásokból ki tudták fizetni a Wiener Privatklinik által kért első részletet, valamint az átszállítás költségeit az országból, illetve a két bécsi egészségügyi központ között. Még rendezni kell a műtét és a kórházi tartózkodás költségét is. Kovács-Mihók Imre sorsát, és a fejleményeket az „O noua viata pentru Imi” Facebook-oldalon követhetik, ugyanitt lehet tájékozódni a támogatási lehetőségekről, és itt működik a jótékonysági licitcsoport is.

 

Támogatás

Aki segíteni szeretne, a Kovács-Mihók Imre Arnold nevére szóló számlákra utalhat: RON: RO58INGB0000999903280310 ING; EUR: RO44INGB0000999912892292; REVOLUT @imikov RON: RO41BREL0005522960960100; EUR: LT223250001700159607 BIC: REVOLT21.

Lehet adakozni ugyanakkor az OktoBERSfest elnevezésű fesztiválon is, melyet a borsi ipari parkban található Bers Nova kézműves sörfőzdénél szerveznek meg szeptember 30. és október 2. között, illetve szombaton Hegyközpályiban is, a helyi termelők piacán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában