Egészségügy

2022.09.06. 15:00

Megkezdődött az egészségügyi konferencia

Több száz szakember kezdte meg hétfőn a munkát a nagyváradi nemzetközi egészségügyi és gyógyászati konferencián. A polgármesteri hivatal közleményében azt írja, hogy közel kétszáz orvos, doktorjelölt, professzor és gyógyászati technológia szakember jött el Váradra a szeptember 5–10. között zajló SSIMA Re:Imagine Healthcare nemzetközi egészségügyi konferenciára, ahol egy héten keresztül a kórházak digitalizálásával, a mesterséges intelligenciát alkalmazó technológiákkal, például a digitális kolonoszkópiával, a digitális patológiával, a robotsebészettel és a precíziós orvoslással kapcsolatos témák kerülnek megvitatásra. A városháza nagytermében zajló esemény megnyitóján dr. Gheorghe Carp, a Bihar Megyei Klinikai Kórház főigazgatója elmondta, hogy az általa vezetett kórházat, amelyik Románia legnagyobb egészségügyi intézménye, modern létesítménnyé, intelligens kórházzá akarja átalakítani, még magasabb szinten folytatva az elmúlt tíz évben végrehajtott beruházásokat. „Technológia nélkül, mesterséges intelligencia nélkül, anélkül, hogy az egészségügyi személyzetnek gondja lenne arra, hogy magáévá tegye ezen innovatív technológiák működését, a diagnózis és a kezelés lehetőségei nagymértékben csökkennek. Szerencsére megvan az a nem remélt lehetőségünk, hogy hozzáférhetünk az orvostechnológia és az informatika legújabb ismereteihez. A konferencia ösztönzőleg hat, és egy váratlan lehetőséget is nyújt arra, hogy megteremtsük azokat a kapcsolatokat, amelyek segítségével rövid időn belül eljuthatunk a célunk felé, hogy intelligens kórházzá váljunk” – mondta Gheorghe Carp.

A rendezvény célja, hogy hozzájáruljon az ultramodern gyógyászat fejlesztéséhez Romániában úgy, hogy egy orvosokból, mérnökökből és vállalkozókból álló közösséget hozzon létre, hangsúlyozta a megnyitón Elena Ovreiu, az SSIMA társalapítója, aki hozzátette: „Ez az első ilyen jellegű rendezvény Romániában, amikor egy kórház megnyitja kapuit a technológia előtt, hogy az innovációkat közelebb hozza az orvosokhoz. Erre az eseményre Angliából hoztunk egy sebészeti robotot, amelyet élő bemutatókon próbálhatnak ki az orvosok. Emellett más, mesterséges intelligenciát alkalmazó technológiai újításokat is bemutatunk”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában