Elismerés

2022.09.25. 10:07

Magyar Örökség díjat kapott a Csillagocska Alapítvány

Szombaton a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Dísztermében adták át a Magyar Örökség díjakat, amelyekkel idén hét kiemelkedő személy és intézmény tevékenységét ismerték el.

Fotó: Alexandru Nițescu

MTI

Az eseményt szervező Magyar Örökség és Európa Egyesület (MÖEE) közleménye szerint Magyar Örökség-díjban részesült a nagyváradi Csillagocska Alapítvány hitre és magyar tudatra nevelő szolgálata, Keszi-Kovács László néprajzi filmes és a Kolozsvári Magyar Opera.

Magyar Örökség-díjat kapott továbbá Mács József a felvidéki magyarság sorsát megjelenítő irodalmi munkássága, Mányi István építőművészete, Prokopp Mária Széchenyi-díjas művészettörténész, valamint a Trianoni Szemle szerkesztőségének történelmi feltáró munkája.

A közlemény felidézi, hogy a Hungarikum Bizottság 2021 júniusában kiemelkedő nemzeti értékké nyilvánította a Magyar Örökség Díjjal kitüntetett személyek lezárult életműveit, ezáltal a Magyar Értéktár részévé válhattak a magyar történelem kiváló alkotó személyiségeinek munkásságai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában