Projekt

2022.09.07. 08:36

Felújítják a nagyváradi Schiller iskolát

Több nagyszabású ingatlanfejlesztési projektet tanulmányozott múlt heti ülésén a Nagyváradi Város- és Területrendezési Bizottság (CMUAT).

BN-összeállítás

Fontos projektet hagytak jóvá a szakemberek múlt heti ülésükön, mégpedig a váradi Friedrich Schiller Német Tannyelvű Elméleti Líceum Kaszárnya (Cazărmii) téri épületének energetikai felújítását. „A jelenleg rossz állapotban levő épület a felújítást követően modern megjelenést kap. Az esztétikai szempont mellett viszont fontosabb, hogy sokkal jobb körülmények várják majd az itt tanuló diákokat, továbbá a hőveszteség csökkenésével az éves energiafogyasztás is kevesebb lesz. A projektet, ami jelenleg elbírálás alatt van, az Országos Helyreállítási Tervből (PNRR) fogjuk finanszírozni” – ismertette Arina Moș alpolgármester. A Kaszárnya téren a Schiller iskolának két épülete van: egy 618 négyzetméter alapterületű kétszintes épület, ahol az oktatás folyik, és egy 12 négyzetméteres egyszintes melléképület. Az iskola épületén nem végeztek felújítást az utóbbi időben, így jelentősen tönkrement a homlokzat, a szigetelés hiánya miatt nagy lett a hőveszteség és beázások is történtek. Továbbá az iskola fűtési és világítási rendszere, valamint a felszerelések sem felelnek meg az energiahatékony épületek követelményeinek.

Új épület

Új épülettel gazdagodik a Nagyváradi Állami Filharmónia. Az intézmény udvarán levő ingatlan már felépült, viszont még be kell fejezni a munkálatokat. A Bihar Megyei Tanács a főépítész jóváhagyását kérte az épület befejezésére, átalakítására, továbbá szeretnének kialakítani itt egy próbatermet, egy tanulószobát, egy jelmeztároló helyiséget és vizesblokkokat. Az épületet be kell vakolni, hőszigetelni kell és a tetőcserepek is cserére szorulnak.

Egy társasház építését is jóváhagyta a bizottság. Egy magánszemély kérvényezte a váradi Füzes (Sf. Apostol Andrei) utca 24. és 24A1 szám alatti épületek felszámolását, erre a területre egy társasház építését tervezi, melynek földszintjén kereskedelmi egységek fognak működni. A három emeletes épületben nyolc lakás kap majd helyet.

Címkék#projekt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában