Videokonferencia

2022.09.26. 11:07

Ellenőrzi a beadványok megoldását a prefektúra

Az e havi videokonferencián Dumitru Țiplea prefektus megfedte a polgármesteri hivatalok választott képviselőit azért, mert szerinte nem megfelelő módon reagálnak az állampolgárok által benyújtott petíciókra, derült ki a prefektúra legutóbbi közleményaéből. Ebben arról is szó esik, hogy az utóbbi két évben több figyelmeztető körlevél is ki lett küldve az önkormányzatoknak, azonban nem történt pozitív irányú változás, amit a panaszosok jeleztek a prefektúrának, a nép ügyvédjének, a román kormánynak és az adóhivatalnak is. A Bihar megyei prefektúra legutóbb egy statisztikai kimutatást kért a polgármesteri hivatalokról az aktuális helyzetről, a kijelölt határidőig a 101 önkormányzat közül 58 válaszolt, 43 pedig azon túl. Sajnos azonban értelmezhetetlen adatokat is tartalmaztak ezek a jelentések. Egyes polgármesteri hivatalok például irreálisan sok beadványról számoltak be – Váradszentmárton 11.994-ről, Fugyivásárhely 4988-ról, Feketebátor 3569-ről. Más önkormányzatok azt állították ugyanakkor, hogy egyetlen beadványt se kaptak (Kiskopács, Érbogyoszló, Székelyhíd, Szalacs, Körösgyéres, Szombatság, Kispapmező, Pusztahollód, Hegyközpályi), holott a prefektúra nyilvántartása ennek ellenkezőjét bizonyítja. A legtöbb hivatalban nincs is olyan személy, akinek az volna a feladata, hogy a petíciókkal foglalkozzon, ami Dumitru Țiplea szerint szintén elfogadhatatlan, mert a törvény ismeretének hiányára vall. Ezért szeptember 20-tól ellenőrző akciókra kerül sor, kontrollálja a prefektúra azt, hogy vannak-e kijelölt személyek, létezik-e vonatkozó nyilvántartás a beadványokról, és hogyan oldották meg ezeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában