Kerékpározás

2022.08.11. 13:00

Új bicikliút a Szilvásban

BN-összeállítás

Folytatódnak a nagyváradi kerékpárutak összekapcsolására irányuló munkálatok. A kerékpározók most új bicikliutakon haladhatnak a városban a Nymphaea aquapark – Dinamo sporttelep – Körös-part – Szilvás – Constantin Prezan közúti híd – Kolozsvári út közötti szakaszon. A két új bicikliút összesen 362 méter hosszú, a Nymphaea aquaparkot és a Szilvást kötik össze, a kerékpárosok a Sebes-Köröst is átszelhetik a közúti hídon.

A legújabb kerékpárút-szakasz munkálatai júliusban kezdődtek. Ennek hossza 180 méter, két méter széles, és a Körös mellett halad a Dinamo sportteleptől a Szilvásig. Idén valamivel korábban egy másik 182 méter hosszú szakaszt is befejeztek az aquapark – Codrilor utca – Dinamo sporttelep – Körös-part között. Mindkét bicikliút kiépítési munkálatait a Drumuri Orășeneșt vállalat végezte. Egyébként Nagyváradon körülbelül 50 kilométernyi kerékpárút van, ezek kialakítását a helyi költségvetésből és uniós forrásokból fedezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában