SO Festival

2022.08.17. 08:00

Színvonalas koncerttel zárult az első Nagyvárad Hangjai Fesztivál

Fotó: Alexandru Nițescu

Pikó Stefánia

A Nagyvárad Hangjai Fesztivál zárónapján, hétfőn, a világ egyik legelismertebb tenorja, a szicíliai-amerikai Charles Castronovo és az elismert szoprán, Diana Țugui (Kolozsvári Román Nemzeti Opera) együtt léptek színpadra. A gálaműsoron híres operaáriák és musical-darabok hangoztak el, többet között a West Side Story-ból, mindez a nagyváradi filharmonikus zenekar kíséretében, David Giménez Carreras katalán karmester vezényletével. Ő egyben az SO Fesztivál művészeti igazgatója, ugyanakkor visszatérő vendég Nagyváradon, hiszen a tavalyi José Carreras megakoncertet is ő dirigálta, valamint a filharmónia idei újévi hangversenyét is. Az opera és a Broadway találkozása című koncertre az esővel fenyegető időjárás, és annak ellenére is sokan kilátogattak, hogy nem hétvégén került sor rá. Szépen megteltek a fizetős ülőhelyek, és sokan kiültek a Szent László téren lévő teraszok asztalaihoz is. A színvonalas koncert nem okozott csalódást, a közönség hálás tapssal viszonozta a művészek játékát.
A Nagyvárad Hangjai Fesztivált a Visit Oradea egyesülete szervezte meg idén először, David Giménez Carreras segítségével.

Fotós: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában