Augusztus 18, Csütörtök

Ilona névnap

Közlemény

2022.08.06. 08:55

Nemzetközi fotóverseny zárult le

Fotós: OROS CLAUDIU

BN-összeállítás 

Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület (AIEFA), az UNESCO által elismert Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) egyetlen regionális tagja, a romániai Summit Agro partnerségében, a képviselőház külpolitikai bizottságának javaslatára megrendezte a Festői Románia című, díjakkal és érmekkel járó nemzetközi fotóművészeti versenyt. Az AIEFA tagjai, valamint a 62 európai, ázsiai, amerikai és közel-keleti partnerszervezet tagjai meghívást kaptak a nemzetközi versenyre. A verseny nemzetközi zsűrije a következőkből állt: Tóth István AFIAP, ESFIAP (a zsűri elnöke), dr. Ramona Novicov kritikus és dr. Patricia Ştirbu, a Summit Agro régióelnöke. A zsűri száz fotót fogadott el, melyeket romániai, magyarországi, amerikai, szaúd-arábiai és japán fotóművészek készítettek. A Zoom platformon végzett zsűrizés után az első díjat Oros Claudiu (RO) fotósnak, a második díjat kollégájának, Szabó Claudiu (RO) fotósnak ítélte oda, míg a harmadik díjat Lazar Constantin (RO) kapta. A Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly-aranyérmet a jól ismert fotós, Ovi D. Pop (RO), az ezüstérmet Ioan Ciobotaru (RO), a bronzérmet pedig Ceaușescu Adriana (RO) kapta. A zsűri nyolc darab Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly-emlékplakettet is odaítélt Antal Eugen, Buretia Alex Dian, Ilie Tudorel, Iordache Camelia, Kovács László, Morvay-Szabó Edina, Petrila Gheorghe és Vrabie Gelu romániai fotósoknak. A Nemzetközi Szalon megnyitójára és az ünnepélyes díjátadóra 2022 decemberében kerül sor a román parlamentben. Az ünnepségen a nagyváradi Euro Foto Art kiadó gondozásában és a Summit Agro támogatásával egy több mint 100 oldalas fotóművészeti albumot mutatnak be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában