Térrendezés

2022.08.08. 08:22

Negyven százalékban készültek el a munkálatokkal Nagyvárad-Őssiben

P. Nagy Noémi

Zajlanak a munkálatok a Nagyváradon épülő három lakótelepi téren, konkrétan Váradszőllősön a McDonalds körüli téren, a Rogériusz negyedben a Magnólia parkban, valamint Észak-Őssiben a sportcsarnok melletti területen. Ez utóbbi beruházásról adott tájékoztatást a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal. Közleményükből kiderül, hogy az Őssi negyedben az ortodox templom, az Antonio Alexe Sportcsarnok, valamint a Cazaban út által közrezárt teret különleges anyagból készült térburkoló kövekkel fedik le. A teret kompozit betontömbökkel burkolják, ilyen anyagot először használnak az országban. A munkálatokkal negyven százalékban készültek el. A térkialakítás során kétfajta burkolókövet használnak: 18 centiméter vastagságúakat az úttesthez, és 12 centiméter vastagságúakat a gyalogos övezetekhez. Az úttesthez használt térkövek egy makroporózus betonrétegre kerülnek, ami lehetővé teszi a víz függőleges lefolyását egész a talajig. A térkövek felső két centimétere kvarchomok kopóréteg, ezt teflonfólia borítja, ami védi a köveket az UV-sugárzástól, a fagyástól és olvadástól, e mellett könnyen tisztítható is. A térburkoló kövek négyszínűek lesznek, ezeket különböző elrendezésben helyezik majd ki, megtörve a tér egyhangúságát. A projekt során építési és infrastrukturális munkálatokat végeznek, kialakítják az esővíz- és szennyvízelvezető hálózatot, biztosítják a vízellátást, beszerelik az öntözőrendszereket és a közvilágítást, jelenleg pedig a térburkolás zajlik. A tér közepén lesz egy szökőkút is. A munkálatokat az Erbașu Construcții cég végzi, a szerződés értéke 12.346.696,54 lej áfa nélkül. A térkialakítás 2021 szeptemberében kezdődött és a jövő évben fejezik be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában