Zászlósprojekt

2022.08.05. 17:00

Magic Garden: ötletbörzét hirdettek

Ciucur Losonczi Antonius

A Magic Garden elnevezésű zászlósprojekt keretében idén ősszel, szeptember 19. és október 18. között minden este interaktív multimédia művészeti installációk segítségével mesevilággá változik a római katolikus püspöki palota kertje. Erre készülve ötletbörzét hirdettek egyes installációk elkészítésére. A pályaművek közül a szervezők három romániai és három norvégiai művész alkotásait fogják kiválasztani, hogy a többi mellett ezek is részét képezzék a „csodálatos kertnek.” Bővebb információkat a www.magicgardenexperience.ro honlapon lehet találni, a jelentkezési formanyomtatványokat legkésőbb augusztus 13-ig kell kitölteni, nyerteseket augusztus 15-én hirdetnek.

Mint ahogyan lapunkban korábban beszámoltunk róla, a projektkezdeményező kolozsvári Why Not Us Egyesület csapata céljának tekinti a helyi kulturális örökségek értékeinek bemutatását multimédiás installációk segítségével. Mivel a püspöki palota kertjét egy „vonzó és varázslatos” helynek tartják, úgy vélték, megfelelő volna a Magic Garden elnevezésű eseménysorozat megvalósítására, Böcskei László megyés püspök pedig nyitottnak mutatkozott erre. A teljes egészében nyolchónapos futamidejű projektet a Norvég Alapból finanszírozzák, a hazai művelődésügyi minisztérium RO-CULTURE programja keretében, az összköltségvetése pedig 965 ezer lej. A kulturális sokszínűséget három norvégiai és öt romániai képzőművész 12 művészeti és multimédiás installációjával fogják szemléltetni, olyan modern technológiák alkalmazásával, mint a kiterjesztett valóság vagy a Kinect mozgásérzékelő eszköz. A művészeti installációkat ugyanakkor tárlatvezetések formájában mutatják majd be, melyeken minden este, sötétedés után vehetnek részt az érdeklődők. A túrákat színészek vezetik, akik a helyszínhez kötődő történelmi személyiségeket jelenítenek meg. Az élményeket ezeken kívül nyolc street art bemutató is fokozza. Az esemény partnere még a Visit Oradea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában