Euro Foto Art

2022.08.01. 17:00

Kiállítás nyílt a városháza tornyában

BN-összeállítás

Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület (AIEFA) a Nagyváradra látogató turisták és a fényképezést kedvelő közönség számára a Bihar Megyei Műemlékvédelmi Alapítvánnyal (FPMIJB) partnerségben a nagyváradi városháza tornyában Nagyvárad, éjszaka címmel állított össze tárlatot – derül ki az AIEFA hétvégi közleményéből. A nemzetközi kiállításon az AIEFA és amerikai (Kalifornia), európai (Románia és Magyarország) és ázsiai (Kína és Japán) partnerszervezeteinek neves fotóművészei húsz darab, színvonalas fotót mutatnak be. „A kiállított fényképek csodálatos városunkat mutatják be éjszaka fényképezve, ahogy azt a kiállító fotósok fényképezőgépek vagy okostelefonok lencséjén keresztül örökítették meg” – írja a közlemény. A kiállítók: Bock Paul (USA), Gyapjas Ferenc (HU), Kenéz Emese (RO), Koppány György, Oros Claudiu (RO), Szabó Claudiu (RO), Tazaki Ryuichi (JP), Tóth István (RO) és Zhang Hui (CN).

A kiállításmegnyitón, amelyet július 28-án tartottak a városháza tornyában, Angela Lupșea szólt elsőként a jelenlévőkhöz a műemlékvédelmi egyesület nevében. Beszédében az AIEFA és az FPMIJB közötti kiváló együttműködést méltatta, amely lehetővé tette a városnak szentelt nemzetközi fotóművészeti kiállítás megszervezését. 
„Ez a kiállítás különleges művészi módon mutatja be szeretett városunkat az év különböző évszakaiban. A kiállított művek megmutatják a látogatóknak, hogy városunk nemcsak nappal, hanem éjszaka is gyönyörű. Az éjszakai fények kiemelik a szecessziós stílusban megvalósított épületeket” – fogalmazott Tóth István, a kiállítás kurátora, illetve az AIEFA elnöke.
A Summit Agro Romania támogatásával megrendezett új nemzetközi kiállítás 2022. augusztus 25-ig látogatható, keddtől vasárnapig 10:00 és 18:00 óra között. Az alkotásokat az eurofotoart.com weboldalon is megtekinthetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában