Városnézés

2022.08.09. 17:00

Ingyenes román és angol idegenvezetést kínál a Visit Oradea

BN-összeállítás

A Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (Visit Oradea) 2022. augusztus 5-től minden hétvégén ingyenes idegenvezetést kínál „Nagyvárad, a szabadtéri múzeum” felfedezése iránt érdeklődő turisták és helyi lakosok számára. Az idegenvezetés román nyelven zajlik, körülbelül 2,5-3 órát vesz igénybe, és a nagyváradi várból indul. Kérésre angol nyelvű túrákat is szerveznek.

Az idegenforgalom iránt lelkesedő fiatalok is részt vehetnek ezeken a túrákon, hogy jobban megismerjék ezt a szakmát, és felfedezzék a kevésbé ismert tényeket a bemutatásra kerülő épületek építészetéről és történelméről. A sétákat hozzáértő, okleveles idegenvezetők tartják, akiknek tapasztalata van a kültéri és beltéri idegenvezetésben egyaránt. Az érdeklődőknek nem kell regisztrálniuk, az angol nyelvű idegenvezetésre vonatkozó igényeket azonban a visitoradea.com weboldalon keresztül kell benyújtani.

Az ingyenes idegenvezetések menetrendje augusztus és szeptember között a következő: péntekenként 18 órától, szombatonként és vasárnaponként pedig 10 órától, a nagyváradi várból. A Szent Mária-ünnep alkalmából rendkívüli módon, a hosszú hétvége miatt augusztus 15-én, hétfőn 10 órakor is szerveznek egy körutat, amely szintén a nagyváradi vártól indul.

A séták során a résztvevők felfedezhetik a nagyváradi várat, az Ullmann-palotát, a Nagyvásárteret, a Darvas–LaRoche-házat, a Poynar-házat és egyebek mellett a Zöldfa utcát és a város főterét, a Szent László teret.

A Visit Oradea közleménye szerint a kezdeményezés célja, hogy egyedülálló élményt nyújtson az ország minden részéből érkező látogatóknak, valamint azoknak a nagyváradiaknak, akik még nem fedezték fel a várost a turisták szemével. A Visit Oradea célja, hogy gazdagítsa a látogatói élményt ebben az időszakban, ugyanakkor egy kísérleti program, amelyet a résztvevők számától függően a jövőben meg lehet ismételni.

Az ingyenes idegenvezetések a turisták számára a Nagyvárad, szeretettel kampány kiegészítéseként jönnek létre, amelynek keretében minden turista, aki legalább két éjszakát tölt Nagyváradon, ingyenesen látogathatja a múzeumokat, 24 órán át ingyenesen használhatja a tömegközlekedést és kedvezményeket kap a kampányban részt vevő kávézókban és éttermekben. További információk a visitoradea.com weboldalon találhatók, illetve a office@visitoradea.com e-mail címen vagy a +40359 807 907 telefonszámon kérhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában