Sok sikert!

2022.08.16. 07:00

Hét vizsgaközpontban zajlik a pótérettségi megyénkben

Forrás: Edupedu

BN-összeállítás

Román nyelv és irodalom vizsgával kezdődik ma a pótérettségi, amelyre július 18–25. között lehetett feliratkozni. Bihar megyében a 2021–2022-es tanévben végzett diákok közül 690-en iratkoztak fel a pótérettségire, további 332 személy az előző években fejezte be középiskolai tanulmányait. A megyében hét vizsgaközpontot alakítottak ki: a Lucian Blaga Elméleti Líceumban (Nagyvárad), a Traian Vuia Műszaki Líceumban (Nagyvárad), a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban (Nagyvárad), a Horea Műszaki Líceumban (Margitta), a Constantin Șerban Elméleti Líceumban (Élesd), az Arany János Elméleti Líceumban (Nagyszalonta), a Ioan Ciordaș Műszaki Líceumban (Belényes). A román nyelv és irodalom vizsgát követően augusztus 17-én, szerdán a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, augusztus 18-án a választott tantárgyból, 19-én pedig anyanyelvből vizsgáznak a pótérettségizők. A kompetenciák felmérése augusztus 22–29. között zajlik, augusztus 22–23-án kerül sor a román szóbeli, augusztus 24-én az anyanyelvi szóbeli vizsgára, augusztus 25-én a digitális kompetenciákat mérik fel, augusztus 26–29. között pedig az idegen nyelvi szóbeli vizsga lesz. A pótérettségi eredményeit augusztus 31-én teszik közzé, óvásokat aznap 12–18 óra között lehet benyújtani. A végleges eredményeket szeptember 3-án közlik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában