Augusztus 18, Csütörtök

Ilona névnap

Népszámlálás 2022

2022.08.06. 12:50

Ellenőrzik a népszámlálás pontosságát

Népszámlálási utóvizsgálatot végez az Országos Statisztikai Intézet augusztus 8-19 között Nagyváradon.

Forrás: Alexandru Nițescu

Fotós:

BN-összeállítás

Az utóvizsgálat a népszámlálás címeinek egy mintáján ismételt felkeresésből és megfigyelésből álló adatfelvétel. Ezeket a statisztikai kutatásokat az ország összes megyéjében, városi és vidéki környezetben is elvégzik. A vizsgálat során azt ellenőrzik majd, hogy a népszámlálás mennyire volt pontos mind a lakosok, mind az ingatlanok esetében. Miután összehasonlítják a népszámlálás és a statisztikai kutatás során rögzített adatokat, kiderülhetnek az esetleges mulasztások és kettős regisztrációk, így később az adatok ellenőrző és érvényesítő szakaszában kiszűrhetik a hibákat. A statisztikai kutatás során gyűjtött adatok alapján határozzák meg a népszámlálási eredmények megbízhatósági fokát is. Bihar megyében két helyszínen zajlik az utóvizsgálat, Nagyváradon és Alsólugas (Lugașu de Jos) községben, erre a munkára 19 összeírót választottak ki. Nagyváradon a vizsgált terület kilenc alterületre oszlik és a következő címek érintettek: az Aluminei utcában a D5 tömbház 74. szám, az M1 tömbház 76. szám , az M2 tömbház 78. szám és az M3 tömbház 80. szám, a Téglavető (Dacia) utcában a B3 tömbház 114. szám, Q6 tömbház 118. szám, valamint a Q7 tömbház 114A szám, a Szováta utcában a Q9 tömbház 89. szám és a Q8 tömbház 91. szám, végezetül pedig a Tușnadului utcában a Q1 tömbház 1. szám. Alsólugas községben a vizsgált terület tíz alterületre oszlik, a kiválasztott település Alsólugas falu. A népszámlálás első eredményeit ez év decemberében, míg a teljes és végleges adatokat 2023-as év végén teszik közzé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában