Tragikus eset

2022.08.16. 06:28

Elhunyt a börtöncelláját felgyújtó férfi

Fotó:

BN-összeállítás

Belehalt sérüléseibe az a 28 éves, gyilkosságért 30 év börtönbüntetésre ítélt férfi, aki augusztus 10-én felgyújtotta celláját a nagyváradi börtönben. Az elítéltet a megyei kórházban kezelték, egészségi állapotának romlása miatt halála hétfő reggel 7 óra 38 perckor következett be – tájékoztat közleményében a nagyváradi fogvatartási intézet.
Az elítélt szerda délután 14 óra körül gyújtott tüzet a nagyváradi börtön egyik cellájában. A férfi, akinek pszichikai gondjai voltak, a börtön maximálisan őrzött részén volt elhelyezve. A cellán egy másik rabbal osztozott, aki a történések ideje alatt pszichológiai foglalkozáson volt. A cellában maradt férfi a matracokat gyújtotta meg, oly módon, hogy az ajtó elé helyezte azokat. A tüzet a börtön alkalmazottai oltották el, közben hívták az 112-es segélyhívó számot, riasztva a rohammentősöket. Az égési sérüléseket szenvedett elítéltet a börtön orvosai látták el a helyszínen, majd a megyei kórház sürgősségi osztályára szállították három őrrel együtt, akiket füstmérgezés gyanújával szintén megvizsgáltak, ugyanis ők oltották el a lángokat. Az elítéltet kritikus állapotban szállították kórházba: testének több mint 40 százalékán szenvedett égési sérülést, és a légutak is megsérültek. Halála hétfő reggel következett be. A nagyváradi börtönben belső vizsgálat indult az ügyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában