Figyelem!

2022.08.17. 18:00

A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület meghosszabbított pályázati kiírása

Közlemény

A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület programjára olyan szülők/gyámok pályázhatnak, akiknek igazolhatóan jó képességű gyermeke a 2021/2022-es tanévben magyar nyelven tanult 6., 7., 8., 9. vagy 10. osztályban a romániai magyar közoktatásban (beleértve ebbe a szaklíceumi oktatást és a szakoktatást is), és teljesíti az alábbi feltételeket: 1. a család anyagi helyzete megnehezíti a gyermek továbbtanulását; az egy családtagra eső reális jövedelem nem haladja meg a havi nettó 1200 lejt; 2. a szülő vállalja, hogy támogatás esetén legalább érettségiig (szakoktatásban tanulmányai befejezéséig) tőle telhetően biztosítja gyermeke továbbtanulását a romániai magyar közoktatásban. Ugyanakkor csak olyan tanulók szülei pályázhatnak, akiknek gyermeke a 2021/2022-es tanév végén legalább 8,50-es átlagot ért el.

Kérjük, ne pályázzanak olyanok, akik rendezett, jó körülmények között élnek, mert ezzel visszaélnek a támogatók szándékával, és az igazán rászorulókat foszthatják meg a támogatástól. Ne pályázzanak olyanok, akik vállalkozóként, iparosként vagy mezőgazdasági jövedelemből biztosítani tudják családjuk megélhetését! Rájuk inkább támogatóként számítunk. Ösztöndíjprogramunk célja, hogy a nehézségekkel küzdő, hátrányos helyzetű családok tehetséges gyermekei is tovább tanulhassanak, középiskolát végezhessenek és érettségizzenek, egyetemi diplomát szerezzenek vagy szakmát tanuljanak. Ezért a pályázati úton elnyerhető ösztöndíj-támogatás a Tehetségtámogató Program keretében 7., 8., 9., 10. vagy 11. osztályban kezdődik, és amennyiben a támogatás feltételei adottak, érettségiig (illetve a szakiskola elvégzéséig) tart. Az elnyerhető alapösztöndíj évi 216.000 (havonként 18.000) forintnak megfelelő összeg. A legkiválóbb eredményekkel rendelkező tanulók érdemösztöndíjat nyerhetnek el. Ennek összege évi 324.000 (havi 27.000) forint. Erre a frissen pályázó tanulók is jogosultak lehetnek. 

Az ösztöndíjakat havonta utaljuk át lejben az akkor érvényes forint–lej árfolyamnak megfelelően. Az alapösztöndíjat és az érdemösztöndíjat egyesületünk ösztöndíj-bizottsága ítéli oda a felajánlott támogatások és a pályázók számától függően, egységes értékelés alapján. A pályázókat az egyesület a pályázati adatlapban feltüntetett levelezési címen értesíti a döntésről. Amennyiben jelentős eltérés mutatkozik a pályázati kérelemben feltüntetett jövedelem és a család reális jövedelme között, az egyesület kuratóriuma akár támogatási év közben is megszüntetheti a tanuló ösztöndíját. Abban az esetben, ha a tanuló a szerződésben foglalt tanulmányi és szociális feltételeknek eleget tesz, a támogatási szerződés újrapályázás nélkül a következő évre is, sőt a tanulmányok végéig meghosszabbítható.

A pályázatok benyújtásának új, egy hónappal meghosszabbított határideje 2022. augusztus 31.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában