Együttműködés

2022.07.21. 11:00

Nyertes pályázatok Bihardiószegen

D. Mészáros Elek

Két nyertes pályázatnak örülhet a bihardiószegi önkormányzat a Cseke Attila fejlesztési miniszterrel való együttműködésnek köszönhetően: az Anghel Saligny országos beruházási program keretében aszfaltozásra kerül sor a településen, illetve a szennyvízelvezető hálózat további bővítése valósulhat meg – tudtuk meg Mados Attila polgármestertől. Az első projekt révén 3,17 kilométer hosszúságban terítenek aszfaltréteget Bihardiószegen, valamint Kisjankán. A Telep nevet viselő utcarendszeren négy szakaszon kerül burkolat a közlekedési felületre, emellett a Csűr lakórészre is jut aszfalt, illetve az Egyed utca még foghíjas szakasza is meg fog újulni. A piac mögötti Hatház-sikátor, ami összeköti a Víz és a Velence utcát, szintén le lesz aszfaltozva a sikeres pályázat finanszírozása révén. Ugyanakkor Kisjankának a Padalja részén is útépítést eszközölnek. A beruházás összértéke valamivel több mint 5,9 millió lej. Bihardiószeg összutcahosszának, ami 45 kilométert jelent, 80 százaléka már aszfalttal borított, a fennmaradt rész is kövezett, közlekedésre alkalmas állapotú, amit folyamatosan karbantartanak – közölte a polgármester. Az aszfaltozásra a hatástanulmány már elkészült, hátra van még a szerződés aláírása mellett a műszaki terv elkészítése, illetve a közbeszerzési eljárás kiírása.

A másik nyertes pályázat, a szennyvízelvezető hálózat bővítésének adminisztrációs csomagja már előrehaladottabb állapotban van, a műszaki terv elkészült, a szerződés megkötése mellett a közbeszerzési eljárás meghirdetése van még hátra. A Sziget részen eszközlendő csatornázási munkálatok költsége megközelíti az 5,4 millió lejt, ami négy kilométernyi csatornarendszer lefektetésének finanszírozását jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában