Kötelezettség

2022.07.01. 12:00

Jelentést kérnek a polgármesterektől a parlagfű elleni védekezésről

Illusztráció

BN-összeállítás

A parlagfű elleni védekezésről szóló jelentést kér Dumitru Țiplea prefektus Bihar megye minden egyes településének polgármesterétől – derül ki a prefektúra közleményéből. A Bihar megyei prefektusi intézmény június 23-án bocsátotta ki erre vonatkozó körlevelét, amelyben július 5-ig kéri a jelentéseket.
A dokumentum szerint a következő időszakban a parlagfű elleni küzdelemért felelős tisztviselők a településeken gondoskodnak a jogszabályi rendelkezések végrehajtásáról, és a következőket közlik: 1. melyek a parlagfű által potenciálisan veszélyeztetettként azonosított földterületek; 2. a parlagfű-fertőzés kockázatának kitett földtulajdonosoknak küldött értesítések száma; 3. az érintett földtulajdonosok tekintetében a parlagfű elterjedése ellen és a parlagfű irtása érdekében hozott intézkedések.
A prefektusi hivatal által kiadott tájékoztató többek között azt is megállapítja, hogy a figyelmeztetésben foglaltak be nem tartása szabálysértésnek minősül, és magánszemélyek esetében 1000 és 5000, jogi személyek esetében pedig 10.000 és 20.000 lej közötti pénzbírsággal büntetendő. A helyi közigazgatási hatóságokat terhelő kötelezettségek teljesítését a prefektusi hivatal által kijelölt szakemberek ellenőrzik, akik szankciók kiszabására is jogosultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában