Közös szervezés

2022.07.05. 18:00

Folytatják a kulturális együttműködést

Illusztráció/Alexandru Nițescu

Illusztráció/Alexandru Nițescu

Ciucur Losonczi Antonius

A legutóbbi megyei tanácsülésen a képviselő-testület jóváhagyta, hogy újabb, ezúttal közel három évre szóló együttműködési szerződést kössön a megyei önkormányzat és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal arról, hogy közösen szervezzenek kulturális eseményeket. A megállapodásban egyebek mellett rögzítették, hogy össze kell állítani egy olyan kulturális eseménynaptárt, mely biztosítja, hogy élettel teljenek meg a város kisebb terei; a művelődési intézmények kapcsolódjanak be ezen sorozatba a már megszokott, a közönség körében népszerű rendezvényeikkel, illetve újaknak a szervezésével is; alakuljon ki egy olyan kulturális légkör, mely nem csupán növeli a helyi lakosok életminőségét, hanem még vonzóbbá teszi a várost a turisták számára is; körvonalazódjon egy kulturális „márka”, mely kiegészíti a regionális események kínálatát, és mely által társadalmi és gazdasági szempontból fejlődik Nagyvárad; hatékonyabban legyenek felhasználva a rendelkezésre álló anyagi források.

Helyi, országos és nemzetközi szinten a rendezvények reklámozásáért a polgármesteri hivatal felel a Nagyvárad és a Térség Turizmusát Népszerűsítő Egyesületen (APTOR) keresztül, valamint a Bihar Megyei Tanács a Bihar Megye Turisztikai Desztináció Ügynökség (AMD) révén. A megyei tanács által fenntartott kulturális intézmények, melyeket érint a 2024. december 31-ig hatályos protokollum, a Szigligeti és a Regina Maria színházak, az állami filharmónia, a Körösvidéki Múzeum, a Gheorghe Șincai Bihar Megyei Könyvtár, illetve a Bihar Megyei Kulturális Központ.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában