Támogatott tartalom

2022.07.01. 11:47

Leonardo da Vinci találmányait és festményeit lehet megcsodálni péntektől a nagyváradi ERA Parkban

Egyedi kiállítás a nagyváradi ERA Parkban! Leonardo da Vinci 20 legismertebb találmányát és 6 híres festményét eredeti méretben lehet megtekintetni péntektől, július 1-jétől kezdődően az Aradi út 62. szám alatti kereskedelmi központban.

A reneszánsz zseni által több mint fél évezreddel ezelőtt tervezett gépek másolatai lesznek kiállítva. Hidraulikus polgári és háborús repülő alkalmatosságok, valamint pontosan a feltaláló híres vázlatait követve, nagyrészt fából készült építőipari berendezések csodálhatók meg a kiállításon. Valamennyi darab hűen követi a nagy művész terveit, igazi oktatást nyújtva a gyerekeknek, a felnőttek számára pedig élvezetet.

Többek között olyan repülő gépezeteket láthatnak majd az érdeklődők, mint a Kísérleti szárny és a Dupla szárny, az Ornithopter kerékpár és az Ornithopter, a Légcsavar (a helikopter egyfajta elődje) vagy az Ejtőernyő. A harci gépek között a látogatók még olyan ősi felszereléseket is láthatnak, amelyeket lovak húztak, és így bántak el az ellenséggel, mint például a Mozsárágyú, a Golyószóró és a Számszeríj.

Szintén a nagyváradi ERA Parkban tekinthetnek meg hat, 1:1 méretarányú reprodukciót, ezek a Mona Lisa, a Sziklás Madonna, az Angyali üdvözlet, az Üdvözítő, Keresztelő Szent János és Hölgy hermelinnel című remekművek.

Leonardo da Vinci (1452–1515) olasz festő, szobrász, zenész, építész, anatómus, geológus és zseniális mérnök volt. Jegyzetfüzetei érdeklődő, tudományos szellemről árulkodnak, de egyben tehetségről és találékonyságról is, amely jóval kora elé helyezte őt.

Az egyedülálló kiállítást július 1–10. között lehet megcsodálni az ERA Park kupolája alatt, a belépés ingyenes.

Szeretettel várunk tehát mindenkit!

Fizetett hirdetés!

CH16520

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában