Munkálatok

2022.07.19. 13:30

Felújítják az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola központi épületét

Ciucur Losonczi Antonius

Karsai Attila alpolgármester arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az elmúlt csütörtökön írta alá a megbízási szerződést a kivitelezővel, s hamarosan elkezdődhetnek a munkálatok. Európai uniós pénzforrásokból finanszírozzák a 12 millió lej értékű befektetést, csekély önrésszel. Nagy szükség volt erre, mivel már évek óta problémát jelent az állagromlás, de az érmihályfalvi költségvetésből nem tudtak elegendő összeget elkülöníteni a teljes renoválásra, csupán a legsürgetőbb beavatkozásokat sikerült elvégezni. Az ingatlan egyébként 1962–1964-ben épült és azóta nem korszerűsítették.

„A rövid és hosszú távra vonatkozó városfejlesztési terveink egyik fontos célja az oktatásügyi infrastruktúra modernizálása, illetve szükség esetén új iskola, bölcsőde, napközi építése. A központi óvoda és a Dihenes városrészben található tanintézet épületeinek felújítási munkálatait követően most újabb iskolaépület fog megújulni. Ez nem más, mint a Zelk Zoltán Általános Iskola központi épülete, ahol hamarosan elkezdődik a tetőszerkezet teljes cseréje, új fűtésrendszernek a kialakítása, az elektromos vezetékeknek, a szellőztető-, a hőszigetelő, a tűzvédelmi és a megfigyelő rendszernek, valamint a belső térnek a teljes felújítása, napelemes rendszer felszerelése, a nyílászáróknak a cseréje. Mindezeken kívül pedig egy új, tizenkét tantermes épület létesül az udvar északnyugati részén, teljes bútorzattal és műszaki felszereléssel”, nyilatkozta Karsai Attila. A következő napokban ugyanakkor, egyeztetve a tanintézmény vezetőségével, megoldásokat keresnek arra is, hogy a munkálatok ideje alatt a tanórákat zökkenőmentesen meg lehessen tartani, tette hozzá az elöljáró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában