Megújult

2022.06.12. 12:47

Parkavató Nagyszalontán

Nagyszalonta központi parkjának felújítást követő átadására gyülekeztek péntek délelőtt a helyi vezetők, kivitelezők, valamint a megvalósítást anyagilag segítő elöljárók. Az esemény díszvendége Cseke Attila fejlesztési miniszter volt, és megtisztelte jelenlétével az eseményt Borbély Lénárd csepeli polgármester is.

Erdon-összeállítás

Nagyszalonta egyik jellegzetes tere a Székely László park, mely élhetőbbé teszi a települést, hiszen segít tisztán tartani a levegőt az áthaladó forgalom ellenére is, közösségi tere kisgyermekeknek, fiataloknak és időseknek egyaránt. Az elmúlt hónapok során e tér felújítására került sor, mára a korábbi áttekinthetetlen dzsungelből letisztult, virágokkal, zöld felületekkel pompázó közösségi tér lett. Akad ugyan még tennivaló, de már használatba vehetők a sétányok, padok, a játszótér.

A park ünnepi átadására a városnapok legelején, péntek reggel került sor Cseke Attila miniszter jelenlétében. Az ünnepség első perceiben Török László polgármester köszöntötte a megjelenteket, és üdvözölte mindazokat, akik tervezéssel, kivitelezéssel, finanszírozással segítették, hogy megújuljon a város központját jelentő zöldövezet. Külön kiemelte Cseke Attila miniszter szerepét és hozzáállását, mely nélkül nem jöhetett volna létre ekkora minőségi ugrás a szalontai park esetében, mely, ahogy a polgármester fogalmazott, az egyszerű munkahelyi menza szintjéről most a négycsillagos étterem rangjára emelkedett.

Miniszteri ígéret: a munka nem áll meg!

Cseke Attila, a fő finanszírozó Fejlesztési Minisztérium vezetője ünnepi beszédében ugyanakkor kiemelte: a park, vagy más megvalósítások esetében a legfőbb érdem a helyi városvezetésé, mert hiába lenne bármilyen segítőkész, segítőképes a minisztérium, csak akkor tudnak érdemben támogatni egy elképzelést, ha helyi szinten tudnak jól pályázni, ismerik saját céljaikat, kijelölik a megfelelő irányt a fejlődéshez, és nem sajnálják a munkaórákat mindezek elérése érdekében. A miniszter arról is biztosította a várost, hogy a munkálatok sora itt nem áll meg, a park már egészen közel van a megvalósuláshoz, ahogyan a sportuszoda is, s rögtön ezek után, következhet a bölcsőde, a sportkomplexum és az élményfürdő megépítése is. „Nemrég Nagyszalonta városvezetésének szlogenje az volt: Nagyszalonta többet érdemel! Nos, Nagyszalonta valóban többet érdemel – és meg is kapja!” – zárta szavait a miniszter.

Noé bárkája a templom tövében

A megújult parkban új sziget várja a legkisebbeket. A Noé bárkája elnevezést viselő játszótér Nagyszalonta testvértelepülésének, Csepel városának ajándéka, ezt nyújtotta át jelképesen Borbély Lénárd csepeli polgármester. A testvérváros jóvoltából Sárossy Tibor, a bárka tervezője immár második alkalommal örvendezteti meg a hajdúváros legifjabb lakosait – a néhány éve átadott Toldi játszópark töretlen népszerűségnek örvend, s az első nap csillogó gyermekarcait látva, a Noé Bárkája sem marad majd soha használat nélkül…

Nagyszalonta központi parkja a református és az ortodox templom közötti területen található, az átadó ünnepségen e két egyház helyi vezetője, Mikló István Boldizsár és Ionel Chira is jelen volt, mindketten megáldották a park átalakulásának segítőit, kivitelezőit, valamint annak minden használóját.

Az átadó napján, este felkapcsolták a park lámpáit, így napszállta után sem néptelenedett el a terület, a város apraja-nagyja boldogan vette birtokba a területet, mely város egyik neves szülöttének nevét viseli. Székely László, a helyi városháza tervezője, Temesvár főépítésze volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában