Szent László Napok

2022.06.24. 08:00

Nagyszabású koncertek, zenés produkciók a nagyváradi várban és a Szent László téren

Egy fesztivál, két helyszín: izgalmas koncertekkel, zenés produkciókkal várják az érdeklődőket a 10. Szent László Napok szervezői a nagyváradi várban és a Szent László téren is.

SZENT LÁSZLÓ TÉR

Június 24., péntek

19 óra – Tóth Gabi. A magyar zenei élet egyik kimagasló alakja első alkalommal lép fel Nagyváradon A népzene fontos része az életének, és dalaiban újra fontos szerepet kaptak a népzenei motívumok. Tóth Gabi a legnagyobb slágereivel áll majd a közönség elé a Szent László Napok színpadán.

21 óra – Bagossy Brothers Company. A 2013 májusában Gyergyószentmiklóson megalakult Bagossy Brothers Company-t ma már senkinek nem kell bemutatni, az együttes nevének hallatán bizonyára mindenkinek eszébe jutnak az olyan közkedvelt slágereik, mint az Olyan ő, a Visszajövök, a Boldog idők, a Fekszünk a strandon vagy a Csak az ég tudja. Bizonyára ezek is felcsendülnek majd 2022. június 24-én, pénteken, amikor is a Szent László téri színpadon csapnak a húrok közé.

Június 25., szombat

19 óra – Transylvanium. A Transylvanium zenekar klasszikus, dallamos magyar hard rock zenét játszik. Koncertjeiken a saját dalokon kívül többnyire magyar előadók közismert slágerei (P. Mobil, P. Box, Piramis, Omega, Deák Bill Blues Band, Hobó Blues Band, Lord, Tunyogi Rock Band, Republic, Bikini, Ismerős Arcok stb.) is elhangzanak.

21 óra – Nagy Feró és a Beatrice. Nagyváradra érkezik a magyar zenei élet emblematikus figurája, a Nemzet Csótánya, azaz Nagy Feró és legendás zenekara, a Beatrice, hogy egy fergeteges élő koncerttel örvendeztesse meg a Szent László Napok közönségét.

Június 26., vasárnap

21 óra – Ákos. A magyar zenei élet egyik legmeghatározóbb és egyben legnépszerűbb pop-rock ikonja első alkalommal lép fel Nagyváradon – Ákos koncertje zárja a 10. Szent László Napokat.

NAGYVÁRADI VÁR

Június 24., péntek

17.30 óra – Operától operettig. Ária- és dalest Viktor József operaénekessel, kontratenorral. Helyszín: nagyváradi vár, M épület. Viktor József operaénekes, kontratenor énekestje népszerű dallamokkal Wolfgang Amadeus Mozart, Andrew Lloyd Webber, Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Johann Strauss és mások műveiből. Zongorán kíséri: Ferencz Mercedes zongoraművész.

20 óra – Újraélt figurák – a Maros Művészegyüttes előadása. Helyszín: nagyváradi vár, Fejedelmi udvar. A műsor Közép-Erdély színes hagyományaiból meríti táncanyagát. E térség sokszínű világát egyrészt a klasszikus, jól ismert néprajzi tájak találkozása, azok átmeneti formákban való egymásba olvadása, másrészt az etnikai sokszínűség adta tánc és zenei formavilág tarkasága adja. Az együttes válogatása tánctípusokban, zenei világban, viseletekben és tánchangulatokban egyaránt változatos.

Június 25., szombat

12 óra – Karaván együttes – gyerekkoncert. Helyszín: nagyváradi vár, Fejedelmi udvar.

14 óra – Jó ebédhez szól a nóta a Kiss Music Banddel. Helyszín: nagyváradi vár, Fejedelmi udvar.

17 óra – Várad: a kicsi magyar élet –  Nagyvárad, évfordulós költők, zeneszerzők szemével. Helyszín: nagyváradi vár, M épület. Zenés irodalmi délután a Sola Fide Keresztyén Kulturális Csoport közreműködésével. A műsort Boros Beatrice zeneszerző, egyházzenész és Fórián Andrea, a Sola Fide Keresztyén Kulturális Csoport művészeti vezetője állította össze.

17.30 óra – Shalom Chaverim! –  az Oradea Wind Ensemble koncertje. Helyszín: nagyváradi vár, Fejedelmi udvar. Az Oradea Wind Ensemble koncertjén olyan tradicionális zsidó klezmer énekek hangzanak el  többek között, mint: Klezmer Carnival (Philip Sparke), Fiddler on the Roof (Jerry Bock), Israel Shalom (Kees Vlak), Three Klezmer (Philip Sparke). Közreműködik: Szabó Erzsébet szólista. Vezényel: Lorenzo Moroni.

20 óra – Blues B.R.Others Show. Helyszín: nagyváradi vár, Fejedelmi udvar.

Június 26., vasárnap

16–19 óra – Agyagbanda – térkoncert. Helyszín: nagyváradi vár, Fejedelmi udvar.

17 óra – Idvezlégy kegyelmes Szent László kerály. Helyszín: nagyváradi vár, vártemplom.

19.30 óra – Mahó Andrea, Koós Réka, Nagy Balázs és Buch Tibor koncertje. Helyszín: nagyváradi vár, Fejedelmi udvar. A musicalirodalom legismertebb dalai mellett világslágerek is felcsendülnek Mahó Andrea Jászai Mari-díjas, Koós Réka Junior Lyra-díjas, Nagy Balázs Kisfaludy-díjas, Buch Tibor Aranyalma-díjas színművészek fellépésén a Szent László Napokon. Az előadók neve bizonyára ismerősen cseng a műfaj kedvelői számára, hiszen a budapesti Madách Színházban, illetve a szolnoki Szigligeti Színházban olyan híres musicalek főszerepeit játsszák, mint A nyomorultak, Az Operaház Fantomja, a Mary Poppins, a Mamma Mia! vagy a Valahol Európában.

+ Egy helyszín

Június 24. péntek

18.30 óra – Több mint sanzonest a Kolozsváry-ház erkélyén. Helyszín: a Kolozsváry-ház erkélye (Rimanóczy Kálmán/Iosif Vulcan utca 2.). Közreműködik Mészáros Ibolya, Papp István, zongorán kísér Dargó Gergely.

A belépés minden koncertre, zenei eseményre ingyenes.

A Szent László Napok sajtóirodája

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában