Erasmus+ projekt

2022.06.30. 17:00

Sikeresen versenyeztek a gazdasági szakos diákok egy nemzetközi partneri együttműködésben

Üzleti kompetenciák erősítése online együttműködéssel a Kárpát-medencében a címe annak az Erasmus+ projektnek, melyben partnerként vesznek részt a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum gazdasági szakos diákjai Kele Tünde közgazdász szaktanár koordinálásával.

Ciucur Losonczi Antonius

A szlovákiai, magyarországi és romániai iskoláknak szóló nemzetközi partneri együttműködés keretében a diákok a szakóráikon, a gyakorlati tevékenységeik és a projekt tevékenységei során elsajátított ismereteiket felhasználva modellezik egy vállalkozás létrehozását. A pályázatot a budapesti székhelyű Expanzió Humán Tanácsadó nyerte el a magyarországi Erasmus+ pályázatokat kezelő Tempus Közalapítványnál, és ők kérték fel a Szent László Líceum gazdasági osztályaiban oktató pedagógusokat, hogy csatlakozzanak ehhez a vállalkozói kompetenciákat fejlesztő nemzetközi együttműködéshez.

Három ország három iskolájának diákjai tehát február óta egy hétlépéses folyamat során áttekintették a vállalkozás-indítás szakaszait, a vállalkozási ötlet kialakításától a piackutatáson át az üzleti terv elkészítéséig. Mentoraik- Albert Andrea, Kele Tünde és Papp-Tóth Emese- a projekt módszert alkalmazva támogatták a diákokat abban, hogy egy olyan vállalkozási ötletet álmodjanak és tervezzenek meg, amely helytállna a helyi gazdasági valóságban is. A február óta tartó munkának eredményét aztán egy online verseny keretében mutatták be a csapatok, akiket a szakemberekből álló zsűri értékelt.

Kele Tünde lapunknak elmondta, hogy a Szent László Líceum három csapata vett részt a versenyben és maguk mögé utasították mind a szlovákiai mind pedig a magyarországi diákvállalkozásokat, hiszen mindhárom csapat dobogós helyezést ért el: a 12. A osztály Meal Box nevű vállalkozása első, a 10. A osztály Hades' Nightmare nevű diákvállalkozása második lett, míg a 11. A osztály Chingu Kft.-je harmadik díjban részesült.

Kihasználva a jó időt, a díjátadó a székesegyház kertjében volt megtartva, ahol a diákok nagy örömmel vették át az ajándék tabletteket és fülhallgatókat.

„A pályázat célja nemcsak az, hogy a diákok vállalkozói kompetenciái fejlődjenek, hanem annak vizsgálata is, hogy milyen módon tudják támogatni egymást nemzetközi partnerségben az iskolák, és a mentorként résztvevő oktatók. Ennek megfelelően szeptemberben a projektben résztvevő minden csapat Szolnokon fog találkozni, hogy személyesen értékeljék ki a több hónapi közös munkát és megosszák egymással a projekt ideje alatt szerzett jó tapasztalatokat“, fogalmazott a tanárnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában