Évforduló

2022.06.21. 14:00

Kiállításmegnyitó: 90 éves a Debreceni Fotóklub

Fotós: Vigh Laszlo Miklos

Pikó Stefánia

A nagyváradi várban található Euro Foto Art (AIEFA) Galéria – Románia FIAP Kiállítási Központ volt a helyszíne múlt vasárnap annak a kiállításmegnyitónak, amelyet a kilencvenéves Debreceni Fotóklub tiszteletére szerveztek meg a Szent László Napok nulladik napján. Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület, Debrecen városa, valamint a Körösvidéki Múzeum társszervezésében zajló eseményt Tóth István fotóművész, kurátor nyitotta meg. Az eseményen megjelent közönséget dr. Diana Iancu, a városi múzeum képviselője, muzeográfus köszöntötte, aki nagyra értékelte azt a kezdeményezést, mely révén a Szent László Napok keretében szervezték meg a tárlatot. Ezt követően Tóth István, az AIEFA elnöke gratulált a Debreceni Fotóklub tagjainak a 90. évforduló alkalmából, és méltatta, hogy ennek az időszaknak több mint egyharmada kiváló együttműködést jelentett a nagyváradi „Nufărul” Fotóklub és az AIEFA között, majd átadta a Debreceni Fotóklub elnökének a nemzetközi szövetség védnöki oklevelét. Végezetül Máthé András fotóművész, a Debreceni Fotóklub elnöke bemutatta a megnyitón jelen lévő fotóklub tagjait, valamint a kiállított alkotásokat. A zenei pillanatokat Thurzó Sándor József brácsaművész biztosította, aki több darabot játszott a nagyváradi magyar zeneszerzők repertoárjából. A tárlatnyitón, a vendégek soraiban jelen volt Zatykó Gyula is, a Szent László Napok főszervezője. A kiállítást az érdeklődők július 8-áig tekinthetik meg. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában