Területrendezés

2022.06.03. 07:40

Két szálló és egy irodaház épül

A Kápolna (Rahovei) téren kétemeletes szálló építésére adott engedélyt a nagyváradi város- és területrendezési bizottság (CMUAT).

BN-összeállítás

Több fontos ingatlanfejlesztési tervet hagyott jóvá legutóbbi ülésén a nagyváradi város- és területrendezési bizottság (CMUAT). Ezek közül az egyik az, hogy a belvárosban lévő Kápolna (Rahovei) tér 3. szám alatt, a zsidó történeti múzeum, az ortodox templom és a Partiumi Keresztény Egyetem közvetlen közelében kétemeletes szálló épülhet. A részletes városrendezési tervet (PUD) a Bie Consult cég nyújtotta be, a beruházás 1078 négyzetméteren fog megvalósulni, egy olyan telken, amelyen jelenleg hét építmény áll, melyek közül hat lakás és egy szolgáltató egység. A terv szerint lebontanak egy 75 négyzetmétert elfoglaló lakást, és a helyén ugyanekkora telekre felhúznak egy kétemeletes új épületet, amelyben öt szoba várja majd a megszállni akarókat. Mivel a környéken különböző szolgáltatások üzemelnek, ugyanakkor vallási, oktatási intézmények is vannak ott, ezért egy szálló jól ki fogja egészíteni az ottani szolgáltatásokat, áll a polgármesteri hivatal közleményében. 

Hotel is lesz

Ugyancsak a belvárosban, a Török Ignác (Sf. Apostol Andrei) és az Emilian Mircea Chitul utcák kereszteződésében lévő telken egy hotel építését tervezi a Festum Magnum cég, mely erre vonatkozó tervét nyújtotta be a CMUAT-hoz. A testület elvi beleegyezését adta az elképzelésre, most a cég el kell készítse a részletes városrendezési tervet (PUD), melyet szintén be kell majd nyújtania a bizottsághoz. Éppen ezért az elképzelésről több részéletet nem tudni azon kívül, hogy a leendő épületben hotel és vendéglő fog működni, ugyanakkor parkolóhelyeket is kialakítanak ott. A látványtervek alapján az állapítható még meg, hogy háromemeletes épület lesz, mely rányílik majd mind a Körös partra, mind pedig a Török Ignác utcára. „Az a parcella, amelyen ez az épület állni fog, egy átalakulóban lévő környéken van, és a javasolt épület egy igazodási pont lesz a terület további fejlődése tekintetében mind elhelyezkedése, mind pedig az ingatlan kialakítása alapján” – mondta a projekt kapcsán Radu Fortiș, Nagyvárad főépítésze. 

Irodaház

Irodaház építését tervezi az Intersting cég a Bolyai Farkas (Mărășești) utca 7A szám alatt. A területrendezési bizottság elvi beleegyezését már korábban megkapta az elképzelés, most a részletes városrendezési tervet is kedvezően bírálta el a bizottság. A benyújtott terv azzal számol, hogy az említett telken lévő leromlott állapotban lévő két ingatlant lebontja, ezek helyén épül majd meg a háromemeletes irodaház, melynek földszintjén kereskedelmi egység fog működni. A telek déli oldala a Ștefan Zweig utcával határos, innen lehet majd autóval behajtani, a Bolyai Farkas utcáról gyalogosan lehet majd bemenni az épületbe, míg a Földművesek teréről (Piața Țăranilor) a kereskedelmi egységbe lehet majd bejutni. Egyébként a leendő építkezés helyszíne mellett van magának az Intersting cégnek a székhelye. A most jóváhagyott tervről közvitát kell szervezni, azt követően pedig a Nagyváradi Helyi Tanács szavaz róla. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában