Részletek

2022.05.25. 08:30

Új témákkal idén is lesznek Napraforgó Alkotótáborok

A Napraforgó Alkotótáborok témakörei évről évre megújulnak. A részletekről Herman Ferenc táborszervező számolt be, aki elárulta, idén öt táborral készülnek júniusban és júliusban, de igény szerint akár augusztusban is szerveznek.

Törő Enikő

Herman Ferenc ,,Nagymedve” már hosszú évek óta gyerektáborokat szervez nyaranta és igyekszik újítani is, ugyanis vannak visszajáró gyerekek és mindig éhesek valami érdekességre, újdonságra. Idén júniusban két napközis tábor lesz, mindkettő 5-12 évesek számára, június 13–17. és június 20–24 között. Az első turnus kalóztábor lesz, hajós csatával, kincskereséssel, horgászattal, csoportos játékokkal, vetélkedőkkel és tánccal készülnek a gyerekek számára. A mások tábor elnevezése Hétvezér ősmagyar tábor, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a honfoglaláskori kultúrával, megkeresik majd a Csodaszarvast, rovásírást tanulnak, nemezelnek, bőrdíszműveskednek és főznek is. Mindkét táborban Perecz Simó Annamária tanítónő, Vass Anna tanítónő, Calapis-Halász Tünde tanítónő, Marin Lucia koreográfus, tánctanár és Herman Ferenc színművész tartja a programokat és felügyel a gyerekekre. Az ötnapos táborra való részvételi díj 500 lej, mely tartalmazza a tábor helyszínéhez való ki- és beutazást (bihari horgásztó), a napi ellátást (reggeli, ebéd, uzsonna, víz, tea) és a programokon való részvételt és az eszközöket. A Nagyváradról való indulás 8.00 órakor történik, a visszaérkezés 16.30 órakor. Egy táboron való maximális létszám 40 fő. 

Ottalvós táborok

Tavaly először szervezték meg a filmes-fotós tábort, s mivel ezekre nagy igény volt, idén újra megszervezik, azonban külön-külön, hogy az egyes szakokat jobban, közelebbről megismerjék a gyerekek. Mindkét tábort 8–14 évesek számára szervezik. A filmes tábort július 3–9. között tartják, a gyerekek megtanulhatják a filmkészítés alapjait, animációkészítést, kisfilmkészítést, vágást, szerkesztést, rendezést és szerepjátszást is. Tanárok: Pék Andrea tanítónő, Borza Paul fotós, Erdei Dániel operatőr, Herman Ferenc színművész, rajtuk kívül lesznek meghívott vendégek. A fotós tábort július 10–16. között tartják, a fotózás alapjait tanulják meg, képeket hívnak elő, természetfotókat készítenek, többek között madárlest is szerveznek, és portrékat is megtanulnak készíteni a gyerekek. Tanárok: Borza Paul fotós, Erdei Dániel operatőr, Vajna Emő tanítónő, Herman Ferenc színművész, meghívott vendégek és előadók. 

Egy harmadik tábort is szerveznek júliusra, erre 17–23. között kerül sor, 7–12 évesek vehetnek részt ezen, ez a művészpalánta tábor lesz. A programok között szerepel a mese- és történetírás, színjátszás, bábozás, jelmezkészítés, díszletkészítés, előadások készítése, kézműves foglalkozások, személyiségfejlesztés. Tanárok: Pék Andrea, Molnár Emese és Vajna Emő tanítónők, Gáti Boróka óvónő és Herman Ferenc színművész.

Mindhárom táborra a részvételi díj 850 lej, mely tartalmazza a szállítást, szállást, teljes ellátást és a programokat. Egy-egy táborra 35 helyet hirdettek meg, a tábor pedig Hunyad megyében a Costești táborhelyen lesz megtartva. 

Herman Ferenc és Pető Dalma, az Ovisuli Egyesület elnöke elmondta, hogy idén is hirdetnek meg ingyenes helyeket szociálisan hátrányos helyzetű családok gyermekei számára. A napközis táborokra 2-2 ingyenes helyet, az ottalvós táborokra 1-1 ingyenes helyet ajánl fel az Ovisuli Egyesület és a Napraforgó Alkotótábor. 

A táborokra jelentkezni Herman Ferencnél lehet a 0728-970-848 telefonszámon, amíg a helyek be nem telnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában