Támogatott tartalom

2022.05.19. 07:50

Szenvedélyesen érdeklődik a tarantulák iránt vagy csak kíváncsi? Pókóriások érkeznek a nagyváradi ERA Parkba!

Élő tarantulákból álló, új kiállításnak ad otthont a nagyváradi Era Park május 20-ától, péntektől.

A pókok iránt szenvedélyesen érdeklődők, de nem csak, a Föld legnagyobb tarantulafajai közül tekinthetnek meg harminchatot a bevásárlóközpont kupolája alatt, ugyanennyi, egyénileg megvilágított terráriumban, amelyek a szakterület legmagasabb elvárásainak megfelelően vannak berendezve.

Érdekes módon a szervezők éppen a pókoktól való... félelemből indultak ki. „A tarantulák iránti szenvedélyünk több mint két évvel ezelőtt kezdődött, amikor elhatároztuk, hogy kezelni fogjuk az arachnofóbiámat. Az állatokról szóló érdekes anyagok megtekintése a YouTube-on indította el ezt a szenvedélyt" – magyarázta a nagyváradi Andrei Lazăr, a Taranterra Project képviselője.

Elmondása szerint a Nagyváradi ERA Park kiállításának sztárja a Xenesthis immanis egy példánya lesz, amely mind színét, mind méretét tekintve lenyűgöző. Ez a gyűjtemény legnagyobb tarantulája, körülbelül 25 centiméteres.

A pókok megtekintése mellett a kíváncsiak különböző információkat és érdekességeket tudhatnak meg a tarantulákról. Ezen kívül egyedi hangrendszer felel majd a hangulatért, és egy ajándékbolt is lesz tematikus termékekkel.

Az élő tarantulákból álló kiállítás május 29-ig marad az Aradi út 62-es szám alatt található bevásárlóközpont kupolája alatt, naponta 9 és 21 óra között látogatható.

A belépés mindenki számára ingyenes.

Az Era Park szeretettel és félelem nélkül várja az érdeklődőket!

Fizetett hirdetés!

CH16132

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában