Műsor

2022.05.28. 13:30

Most először két magyar osztály ballagott a Művészeti Líceumban

Idén ismét az állami filharmónia koncertterme szolgált helyszínéül a Művészeti Líceum magyar tagozatos diákjai ballagási ünnepségének. Ez volt az első olyan végzős évfolyam, ahol két párhuzamos magyar tannyelvű osztály intett búcsút az iskola padjainak.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Negyvenhat tizenkettedikes művészetis diákot ünnepeltek péntek délben a filharmóniában megtartott ballagáson: a XII. D, képzőművészet szakos (osztályfőnök Rácz Ervin) és a XII. E, zene és műépítészet (osztályfőnök Medvéssy Mónika) osztály diákjait.

Ünnepi beszédében Nagy Gabriella igazgatóhelyettes úgy fogalmazott: történelmet írnak, hiszen ez az első olyan végzős évfolyam, ahol két párhuzamos magyar tannyelvű osztály végez a Művészetiben. Az elmúlt négy év alatt pedig volt alkalma személyesen is megismerni a diákokat, és a szívének nagyon kedvesek mind, egytől-egyig. Megható volt számára mindkét végzős osztály egysége. Az osztályok egymás iránti szeretete és kölcsönös tisztelete, kíváncsisága, öröme. De az egység mellett mégis mindig ott volt mindannyiuk sokszínűsége is: a D-sek kreativitása, fegyelme, az E-sek rendkívüli tehetsége, állhatatossága. „És bár most elválnak útjaitok, örökre összekötnek titeket a közös élmények, a tanórákon eltöltött órák, titkok, emlékek. Most új utak, új kihívások várnak rátok. Merjetek elindulni, merjetek hinni és tudjátok mindig felhasználni mindazt a tudást, hitet, bíztatást, amit a Nagyváradi Művészeti Líceum adott számotokra, és a bennetek rejlő tehetséget a magatok, népünk és mindannyiunk javára”, tanácsolta Nagy Gabriella.

A diákok búcsúbeszédei után az igazgatói elismerést igazoló okleveleknek, valamint a kiválósági díjaknak az átadására került sor a zene, illetve a képzőművészet és műépítészet szakosoknak. Rácz Eliza festészettanárnő hangsúlyozta: a ballagók részei voltak az iskola életének. Alkottak, és munkáikban feltárták a színek, a formák és a vonalak segítségével a szívük-lelkük drága kincseit. Nagy Viola zenetanárnő azon meggyőződésének adott hangot: a világ, és maga az élet is, egy nagy zenekarhoz hasonló, amelyben mindenki megtalálja a neki megfelelő helyet és hangot, a ballagók pedig a szépet, az igazat és a jót juttatják kifejezésre a zene és az ének segítségével.

Az osztályfőnökök, Rácz Ervin és Medvéssy Mónika is megható szavakat intéztek tanítványaikhoz. Fellépések tették még ünnepibbé a hangulatot, és természetesen az olyan szimbolikus momentumok sem maradtak el, mint például az iskola kulcsának átadása, átvétele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában