Összeírás

2022.05.14. 08:48

Még megszámolhatjuk önmagunkat

BN-összeállítás

Május 27-ig meghosszabbítják a népszámlálás önkitöltési szakaszát. Ennek oka az, hogy az elmúlt napokban naponta több mint 400 ezer kérdőívet töltöttek ki a polgárok, ezért az Országos Statisztikai Hivatal úgy ítélte meg, hogy ez szükségessé teszi az önkitöltési időszak meghosszabbítását. Az online kérdőíveket a www.recensamantromania.ro honlapon lehet kitölteni. Az eredeti ütemterv szerint az önkitöltési időszak május 15-én fejeződött volna be, és ezt a dátumot követően keresték volna fel a népszámlálási biztosok a polgárokat saját otthonukban. A statisztikai hivatal döntése nyomán a személyes lekérdezés május 27-e után fog kezdődni és július 17-ig fog tartani.

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleményében emlékeztet arra, hogy a városban tizennégy önkitöltő pontot hozott létre, amelyek az elkövetkező két hétben is nyitva lesznek. Ezek a következők: Váradszőllőssi Multifunkcionális Központ (Fürdői/Nufarului út. 47. szám bl D111), Őssi Multifunkcionális Központ I. (Al. Cazaban utca 51. szám), Őssi Multifunkcionális Központ II. (Aleea Calinului utca 9. szám), Rogériuszi Multifunkcionális Központ I. (Ep. Ioan. Suciu utca 1. szám, bl ZP1), Rogériuszi Multifunkcionális Központ II. (Füzes/Apostol Andrei utca 58. szám, bl C30), Ioan Slavici Általános Iskola (Kolozsvári út 188. szám), Dimitrie Cantemir Általános Iskola (Ghillányi/Cantemir út 32. szám), Lotus Center Bevásárlóközpont (Fürdői/Nufarului út 30. szám), Ioan Bogdan Általános Iskola (Ioan Bogdan utca 13A szám.), Vasile Voiculescu Egészségügyi Szakközépiskola (Kolozsvári út 66. szám), Auchan Hipermarket és Piac 100 ócskapiac (Ugar/Ogorului út 171 szám.), a felsorolt helyszínek a hét minden napján 12-18 órák között vannak nyitva. Ezeken kívül a nagyváradi városházán (Szent László/Unirii tér 1. szám) két központ is működik, valamint a Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóságon (Teleki/Primariei utca 42. szám) is van egy összeíró pont, ezek a helyszínek naponta 8-16 órák között állnak a polgárok rendelkezésére. A közleményben figyelmeztetnek arra, hogy azok, akik elutasítják a népszámláláson való részvételt, vagy rossz adatokat adnak meg, 1000-3000 lej közötti bírságot kaphatnak. Korábban megírtuk, hogy azok a váradiak, akik magyar nyelvű segítséget szeretnének kérni az önkitöltéshez, ezt nem mindenhol tehetik meg.

A városháza korábbi tájékoztatása szerint négy összeíró ponton nyújtanak magyar nyelven segítséget (a két őssi, az egyik rogériuszi helyszínen és a városházán) az oda fordulóknak, de különböző elmondások szerint ezeken a helyeken is hagy kivetnivalót maga után a magyar nyelvű segítségnyújtás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában