Képzőművészet

2022.05.23. 08:19

Diákok alkotásait állították ki

Ciucur Losonczi Antonius

A XI. D-sek és XI. E-sek (osztályfőnökök Goia Mihaela és Lukács Annamária) alkotásainak kiállításmegnyitójával, a 30. Festum Varadinum programjai közé iktatva folytatódott péntek délben az a sorozat, melynek keretében a Nagyváradi Művészeti Líceum magyar tagozatának épületében rendre kiállítják a képzőművészetet tanuló diákok munkáit. Valamennyi tanulónak lehetőséget biztosítanak így arra, hogy áttekintve az addigi tevékenységét, kiválaszthassa és megmutathassa a legjobbat, azt, amire a legbüszkébb, amin sokat dolgozott, amit a legkomolyabban vett, és amit most mer megmutatni a közönségnek.

Az ünnepségen Nagy Gabriella igazgatóhelyettes köszöntött mindenkit. A felkészítőtanárok közül Jankó-Szép Noémi és Domahidi Krisztina azt kívánták: szolgáljanak ezek a tárlatok tanulságul a következő generációknak, lássák a tanulásnak a szépségeit, a nehézségeit, a részeredményeit is, honnan indultak, és hova jutnak el a diákok, mire elvégzik ezt az iskolát. Segítsenek mindenkinek kiválasztani azt az utat, azt a művészeti ágat, amelyik a legszebb, a legizgalmasabb, a legvonzóbb, kinek-kinek az egyénisége, a képességei szerint. A gyerekek pedig lessék el egymástól a tudást, és ne szégyelljenek olykor a kisebbektől is tanulni.

A vernisszázson zenei momentumokkal szolgáltak: Lukács Lois (fuvola), Borzási Dávid és Kovács Kristóf (trombita), Oszaczky-Butkay Gergő és Szlivka Mercédesz (ének), Benczédi Kristóf (zongora), Cozák Dávid (hegedű).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában