Programajánló

2022.05.26. 15:00

Bakator bor- és gasztrofesztivál Bihardiószegen

Ciucur Losonczi Antonius

Két év bezártság után ismét megszervezik, immár negyedik alkalommal a Bakator bor- és gasztrofesztivált Bihardiószegen, május 28-án, szombaton a Zichy-kastély kertjében, ahol 13 órától kezdődik a mulatság az I. érmelléki gyermek- és ifjúsági néptánctalálkozóval. Mados Attila RMDSZ-es polgármester szerint nem az a kérdés, hogy miben különbözik, hanem, hogy miben erősödött a rendezvény. „Elmondhatjuk, hogy főleg a borok tekintetében fejlődött a fesztivál, hiszen a meghívásra már az első nap jelentkezett annyi borász, hogy a rendelkezésre álló faházikókban a helyeket teljesen betöltötték. Vannak újonnan megjelent borászatok, melyek már országos szinten is komoly eredményeket értek el versenyeken, ráadásul kis, pár hektáros érmelléki borászatokról van szó, nem pedig nagybirtokokról” – fogalmazott Mados Attila. 

Mint megtudtuk, a korábbi tapasztalatok és igények alapján a felszolgált ételek is különleges ízélményt fognak nyújtani a vendégek számára. A fesztivál egyben a borászközösség összekovácsolására is szolgál, hiszen Érmelléken, Partiumban, sőt Mados Attila tudomása szerint Erdély-szinten az első közösségi borászati labort nyitják meg a Zichy-kastély egy erre a célra kialakított termében. Debrecen újra oroszlánrészt vállalt mind a program kialakításában és támogatásában, mind a cívisvárosiak és a hajdú-bihariak megszólításában. Minőségi borokkal, finom falatokkal, jó hangulattal hívnak és várnak tehát mindenkit a rendezvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában