Program

2022.05.27. 10:38

A Festum Varadinum hétvégi rendezvényei

Május 27., péntek

17 óra – A gyűjtő vezet – tárlatlátogatás és beszélgetés ifj. dr. Böhm József gyűjtővel az Erdélyi festészet a két világháború között című kiállítás kapcsán, püspöki palota. 

17 óra – Implon Irén: Színházi pódium/Podium teatral – könyvbemutató, Léda-ház.

18 óra – Fotópályázat – Szent László városa az én városom! – Vilidár István Fotógaléria.

18 óra – Könyvbemutató – Homonnai Gábor: Feketeerdő monográfiája, Léda-ház.

19 óra – Mága Zoltán-koncert, Nagyváradi Római Katolikus Székesegyház.

21 óra – Apple Room Drum&Bass Vol. 18: Scatterbrain – Bright Horizon | EP SHOWCASE, Moszkva.

21 óra – Folow The Flow-koncert, vár.

 

Május 28., szombat

9 óra – Minden Magyar Majálisa – örömfőzés, vár.

10 óra – Nomád Kupa Íjászverseny, Posticum tanya.

11 óra – Teret adunk a kikapcsolódásnak! Collegium Varadinum Chill Zone, vár. „A majális keretében kicsitől nagyig, mindenki megtalálhatja azt a pontot, amely alatt a CV sátrában jól érezheti magát. Részt vehetsz egy kihívásban, amely ügyességed és kitartásod teszi próbára. Elmondhatod, miért szereted Nagyváradot és részt vehetsz egy városfelfedező körúton. Te lehetsz a kvíz mestere, vagy a számháború királya. De kipróbálhatod magad a motoros szimulátorunkon, ahogy a drog- és részegségszimulátor segítségével arról is tájékozódhatsz, hogy milyen tudatmódosító szerek hatása alatt lenni. A Zabhegyező gyermekanimátorok pedig programokkal készülnek a legkisebbeknek is. Mindeközben pedig megismerhetitek a tehetséggondozó egyesületet, amely mindezek hátterében áll.”

18.30 óra – Pál Feri Atya – Hogyan őrizzük meg az életkedvünket? A kiégés elkerülése – A Püspöki palota előtti tér. „Ma már elmondható, hogy nemcsak segítő szakemberként, hanem bármilyen munkakörben, sőt tulajdonképpen akármelyik életszerepünkben kiéghetünk. Megtörténhet velünk munkavállalóként, de férjként, feleségként, szülőként, nagyszülőként, sőt akár barátként is. Egy tünetegyüttesről van szó, amely egy jól leírható folyamatban mutatja meg magát. Három fő jellemzője: kimerültség, motiválatlanság; negatív viszony a munkával, tevékenységgel kapcsolatban; és csökkent hatékonyság. Ám mindez csak a jéghegy csúcsa. Ezért fontos, hogy lépésről lépésre lássuk, hogyan is zajlik ez a folyamat, és főleg, hogy mit tehetünk megelőzése érdekében.”

19 óra – Honeybeast-koncert a Majálison, vár.

20 óra – Led Zeppelin „Session” Tribute Band, Moszkva.

21 óra – Neoton Família-koncert, vár.

 

Május 29., vasárnap

9 óra – Iskolák Majálisa, vár.

10 óra – Műterem a szabadban – Szent László szelleme, vársánc. Kortárs debreceni festők Szent László szellemében készítenek alkotásokat a nézők előtt. Bár a festők műtermi munkája igazi magányos tevékenység, húsz alkotó egy napra nyilvánossá teszi az alkotómunkáját.

10 óra – HAHÓ koncert, vár.

11 óra – Paprikajancsi kalandjai, vár.

11 óra – Teret adunk a kikapcsolódásnak! Collegium Varadinum Chill Zone, vár.

11 óra – Varadinumzáró ökumenikus istentisztelet, evangélikus templom. Igét hirdet nt. Szabó József törökszentmiklósi református esperes. Közreműködik a Voce Vitae quartette és az Evangélikus Óvoda gyermekcsoportja.

15 óra – Folk délután – Soroglya, vár.

16 óra – Közönségtalálkozó Zágoni Balázs ifjúsági íróval, vár.

17 óra – hiperkarma-koncert, vár. „Hosszú idő után végre újra Nagyváradon ad koncertet a hiperkarma! Az elmúlt időszakban rengeteg változás történt a zenekar háza táján. Lesz itt minden: zúzás, rap, balladák, régi dalok, új dalok, érdekességek, meglepetések, és még hosszan sorolhatnánk, a lényeg, hogy érdemes most megnézni ezt a kirobbanó formában lévő különleges zenekart!”

18 óra – Gül baba – operett, Szigligeti Színház – díjátadás.

19 óra – Elefánt-koncert, vár.

21 óra – Margaret Island, koncert, vár. A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb popzenekar a hazai könnyűzenei palettán. A könnyed, pozitív és elgondolkodtató üzenetekkel tűzdelt popzenét játszó zenekar az akusztikus folk-poptól indulva az utóbbi időben újfajta hangzásokkal, új hangszerekkel is kísérletezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában