Beruházás

2022.04.20. 14:00

Tömbház és apartmanszálló épül

Újabb ingatlanberuházási tervekről számolt be Nagyvárad területrendezési és városfejlesztési bizottsága.

Pap István

Négyszintes tömbház építését hagyta jóvá a nagyváradi Bunyitay-ligetben (I. C. Brătianu park) múlt heti ülésén a nagyváradi területrendezési bizottság (CMUAT). Az erről szóló polgármesteri hivatali közlemény beszámol arról, hogy az építkezésre vonatkozó övezeti területrendezési tervet a Premium David Construcții cég nyújtotta be. A Bunyitay-liget 18. szám alatti 598 négyzetméteres telken a cég egy maximum tizenhat lakást magába foglaló, háromemeletes épületet akar felhúzni, és tizenhét parkolóhelyet is kialakít ott. A projekt kapcsán Arina Moș alpolgármester megjegyezte: „A Brătianu park területe nagyon szépen fejlődött az elmúlt években. A parkba autóval a Magheru úti új és modern aluljárón keresztül lehet eljutni, míg a szabadidős tevékenységeket és a kikapcsolódást a parkban lévő eszközök és berendezések, valamint a Nymphaea akvapark biztosítják. Ugyanakkor a Sebes-Körös és a Gomba-domb közelében fekvő terület csendes, sétára és pihentető tevékenységekre alkalmas. Ezért a kollektív lakóépületbe történő beruházás kiegészíti a város e gyönyörű övezete által kínált lehetőségeket”.

A bizottság szintén jóváhagyta a Saga Grains cég által benyújtott övezeti városrendezési tervet, mely apartmanszálló építését helyezi kilátásba a Ion Vidu utca 16. szám alatt egy 854 négyzetméteres telken. Az ingatlannak egy emelete és egy visszahúzott emelete lenne, és tíz szobát foglalna magába. A projektről Adriana Lipoveanu, a nagyváradi főépítészi hivatal helyettes vezetője elmondta: „Tekintettel az ilyen típusú funkcionális területekre vonatkozó követelményekre, valamint arra, hogy a helyi városrendezési terv előírja, hogy minden turisztikai funkcióra részletes településrendezési tervet kell készíteni, ezért a városrendezési bizottság szakemberei felkérték a kedvezményezettet, hogy készítse el azt”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában