Illegális szeméttelep

2022.04.28. 13:00

Sokba kerül a szemetelés

BN-összeállítás

A város költségvetéséből sok pénzt kell költeni a közterületekre dobott szemét összegyűjtésére, hívja fel a figyelmet közleményében a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal. A tájékoztatás szerint naponta 15 ezer lejbe kerül az, hogy a köztisztasági vállalat összegyűjtse, elszállítsa és a hulladéktárolóban tároltassa a hanyag, felelőtlen emberek által a város különböző pontjain kidobott szemetet. Éppen ezért a városvezetés arra kéri a polgárokat, hogy értesítsék a helyi rendőrséget a 0259-969 telefonszámon, vagy jelezzék az Oradea City Report applikáción azt, ha látják, hogy valakik hulladékot hagynak közterületen. Mint arról korábban már beszámoltunk, a helyi hatóságok illegális szemétlerakókat találtak Nagyvárad határában Alkér település irányában, a Szentandrási úton az Ugar (Ogorului) úti körforgalomtól nem messze, illetve a Sebes-Körös partján is a Pece patak és a Körös összefolyásánál, valamint a Densuşianu híd közelében. 

Jelenleg a RER Vest köztisztasági vállalat alkalmazottai és a nagyváradi börtön elítéltjei takarítják az Alkér felé vezető út mentén talált illegális szeméttelepet. Mivel nagy felületről van szó, legalább hatvan napig eltart ennek a terültnek a megtisztítása. A polgármesteri hivatal közleményében felhívja a figyelmet a 2021/92. számú sürgősségi kormányrendeletre is, mely kimondja, hogy a hulladék kidobása közterületekre kihágásnak minősül, amiért természetes személyek 10.000– 20.000 lej közötti bírságot kell fizessenek, jogi személyek számára pedig a szankció ugyanezért a vétségért 50.000–70.000 lej közötti összeg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában